Incă o panglică tăiată la… Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii...

Incă o panglică tăiată la… Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov

0 282

Compartimentul de Neonatologie şi spălătoria Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, reparate şi igienizate la sfârşitul anului trecut, în urma unor investiţii finanţate din bugetul judeţului, au fost inaugurate vineri de conducerea unităţii sanitare, alături de cea a Consiliului Judeţean Braşov. Valoarea totală a lucrărilor a depășit cu puțin 1,2 milioane de lei,

La Compartimentul de Neonatologie din cadrul Secţiei Pediatrie I A, care are în componenţă 15 paturi, s-au efectuat lucrări de reparaţii şi igienizări, valoarea investiţiei fiind de 688.350 lei, iar la spălătoria spitalului, pe lângă renovarea acesteia şi înlocuirea liftului de acces, a fost achiziţionată aparatură „vârf de gamă”, în valoare totală de 225.010 lei, în total suma ridicându-se la aproximativ 600.000 de lei.

Potrivit dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, solicitările de fonduri din bugetul judeţean pentru anul 2020, pe fiecare capitol de cheltuieli, au fost transmise din timp la Consiliul Judeţean, având în vedere că pe parcursul acestui an se intenţionează continuarea reparaţiilor, investiţiilor şi înnoirea dotărilor.

La capitolul reparaţii curente dorim să realizăm igienizări şi reparaţii la compartimentele Radiologie şi ORL, la blocul alimentar şi la bucătăria dietetică de la subsol, la casa scării de la spălătorie şi morgă. Vrem să reamenajăm băile pentru pacienţii cu dizabilităţi din cadrul Secţiei Pediatrie II, să facem reparaţii la balcoane, să montăm sisteme de alertare la fiecare pat şi în grupurile sanitare, precum şi sisteme de alertare a personalului (buton de panică) – la nivelul întregului spital şi la Ambulator.
De asemenea, avem în vedere realizarea unor reparaţii la instalaţiile de încălzire, apă caldă şi apă rece, precum şi modernizarea lifturilor. Totodată, ne propunem să facem proiectul pentru instalaţia de hidranţi interiori, instalaţia de detecţie, cea electrică şi de iluminat de siguranţă, instalaţia de încălzire centrală, de gaze naturale şi racordul la apă”, a precizat dr. Liviu Muntean.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.