Încă o surpriză la Brașov – firmele nu se mai înghesuie să...

Încă o surpriză la Brașov – firmele nu se mai înghesuie să prindă contracte cu autoritățile locale

0 37

Din cauza lipsei de personal, a instabilităților legislative şi procedurilor birocratice, firmele nu mai fac coadă la contracte cu statul

Din cauza lipsei de personal, a instabilităților legislative şi procedurilor birocratice, firmele nu mai fac coadă la contracte cu statul. La Râșnov, primarul Liviu Butnariu a ajuns aproape să se roage de patroni să se înscrie la licitație
Proiectele cu valori mici, de câteva sute de mii de lei nu mai stârnesc interesul firmelor. Este motivul pentru care autoritățile locale au încercat să comaseze lucrările pentru a crește valoarea contractelor.

La Râșnov, primarul Liviu Butnariu a scos de trei ori la licitație lucrările de reabilitare a conductelor de apă în valoare de 5.6 milioane de lei. Abia a patra oară, dar cu un an întârziere, s-a înscris un amator.

Un alt caz edificator este cel al proiectului de restaurare conservare și valorificarea durabilă a Cetății Râșnov.
Prima documentație de atribuire pentru servicii de proiectare tehnică și asistență tehnică a fost transmisă spre verificare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice în august anul trecut.

După două luni a fost acceptată însă nici o firmă nu a depus ofertă. La fel s-a întâmplat și a doua oară și nici atunci nu s-a înscris nimeni. Abia după ce s-au comasat investițiile s-a găsit un constructor. Procedurile au durat însă alte câteva luni.
Primarul din Râșnov susține că astfel de cazuri nu sunt izolate. Acestea generează stres și frustrare la nivelul administraţiei locale și consumă mult timp în mod inutil.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.