Începe a II-a ediţie a Festivalul Gloria Domini „Braşovul Pascal”

Începe a II-a ediţie a Festivalul Gloria Domini „Braşovul Pascal”

0 76

Evenimentul unic în Regiunea de Sud-Este a Europei va fi deschis duminică de o prelegere a Părintelui Necula, la ora 18.00, la Sala Sporturilor. Pe parcursul a două săptămâni se vor desfăşura peste 50 de evenimente, în Braşov şi în zona metropolitană

Evenimentul unic în Regiunea de Sud-Este a Europei va fi deschis duminică de o prelegere a Părintelui Necula, la ora 18.00, la Sala Sporturilor. Pe parcursul a două săptămâni se vor desfăşura peste 50 de evenimente, în Braşov şi în zona metropolitană iar intrarea este liberă la majoritatea dintre ele.
Chiar dacă este abia la a II-a ediţie, festivalul internaţional „Gloria Domini – Braşovul Pascal” a devenit un reper important al vieţii culturale a Braşovului.

Agenda festivalului cuprinde spectacole de teatru, concerte simfonice, activităţi tradiţionale specifice Junilor şi mai multe surprize.
Ora Pământului va fi marcată pe 24 martie într-un mod special în centrul Braşovului:
9 coruri de copii din oraş, împreună cu Corul Madrigal, vor avea un scurt program artistic, pe întuneric.
Un alt moment important al festivalului este punerea în scenă în 20 martie, la Teatrul Sică Alexandrescu, a operetei «Crai nou» a lui Ciprian Porumbescu.

Festivalul va marca şi Centenarul Marii Uniri, de la 1918, printr-o serie de conferinţe care vor sublinia rolul preoţilor braşoveni.

În 25 martie, braşovenii vor fi aşteptaţi la un concert extraordinar cu Orchestra de muzică populară „Folclor”, din Chişinău. Evenimente vor fi şi în alte localităţi din Zona Metropolitană – Zărneşti, Râşnov, Prejmer, Feldioara, Ghimbav, Săcele, Tărlungeni şi Budila.
Festivalul se va încheia în 25 martie, cu un concert al Cvintetului vocal Anatoly.
Festivalul Internaţional „Gloria Domini – Braşovul Pascal” este organizat de Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, în colaborare cu Primăria Braşov, sub patronajul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Vifor Rotar

 

COMENTARII