Începe Turul ciclist al României; caravana va ajunge şi la Braşov, de...

Începe Turul ciclist al României; caravana va ajunge şi la Braşov, de unde va pleca joi, la ora 12,00, spre Focşani

0 62

A 52-a ediție a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din Sud-Estul Europei, va avea loc în perioada 11-15 septembrie. La actuala ediţie vor participa 6 echipe naţionale şi 14 echipe continentale. Ţara noastră are o lungă tradiţie în ciclism, fiind a şasea din lume, care a găzduit un tur naţional în 1934.

Aproximativ 140 de ciclişti se vor lupta pentru tricoul galben în cadrul a 5 etape, cursa promite să fie un spectacol, menit să promoveze atât ciclismul românesc, cât și încurajarea mersului pe bicicletă în rândul populației și turismul românesc.

Traseul competiţiei, cu o lungime de 707 kilometri, pornește din Cluj-Napoca, ajunge la Piatra Arsă (Drumul Babelor) și se încheie în București, surprinzând unele dintre cele mai frumoase peisaje din țara noastră.

Cu ocazia turului României în orasele Cluj, Târgoviște și București vor avea loc concursuri pentru copii cu vârste cuprinse între 8 si 15 ani.

 Etapele Turului Romaniei:

Etapa 1 Cluj-Napoca – Sighişoara (177 kilometri)
Traseu: Cluj-Napoca – DN1C- Valcele-Apahida – Sighişoara

Etapa 2 Braşov-Focşani (177 kilometri)
Traseu: Braşov – DN 11 – Focşani

Etapa 3 Buzău – Târgovişte (125 kilometri)
Traseu: Buzău – E 85 – Târgovişte

Etapa 4 Ploieşti – Piatra Arsă (126 kilometri)
Traseu: Ploieşti – RAR Prahova – DN 72/DJ156 – Piatra Arsă

Etapa 5 Bucureşti (102 kilometri, circuit urban)
Traseu: Piata Victoriei – Şoseaua Kisseleff – Piaţa Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piaţa Presei Libere (15 ture)

Caravana cicliştilor va pleca în etapa a 2, de la Braşov, din faţa magazinului Auchan, de la Coresi Shopping Resort. Startul etapei este prevăzut la ora 12,00

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.