Încotro UE? ”Expunerea steagurilor naționale în Parlamentul European a fost interzisă”!

Încotro UE? ”Expunerea steagurilor naționale în Parlamentul European a fost interzisă”!

5 226

”În acest imperiu al tehnocrației, e foarte posibil să nu fim convocați niciodată la momentul în care ar trebui să decidem dacă UE este mai importantă decît România!”

E foarte posibil să nu fim convocați niciodată la momentul în care ar trebui să decidem dacă UE este mai importantă decît România. La britanici s-a răspuns. La noi absolut nimeni n-are curajul să pună deschis problema în acești termeni, în timp ce la Bruxelles proiectul înaintează pas cu pas.

Actualul proiect european e fără dubii dezintegrator în privința statului național. Luată cu oasele de la Caracal, foarte puțină presă neaoșă a dat la începutul anului știrea că expunerea steagurilor naționale în Parlamentul European a fost interzisă. Luată cu Cîntarea Guvernului Orban la vreme carcalacă, cam la fel de multă presă băștinașă a dat luna asta știrea despre interdicția unională de a mai scrie pe marfa de pe raft “produs în România.” Lipsesc știrile, darămite dezbaterile cît de cît serioase despre aceste evoluții care demontează netulburate națiunile europene cu obiectivul de a le transforma în niște județe ale unui nou fel de imperiu. Imperiul tehnocraților.

Nu s-a stabilit încă exact ce anume garantează succesul pe termen mediu sau lung al orbecăielilor bezmetico-centraliste ale tehnocraților europeni, în fapt niște foarte clasici birocrați bugetofagi pentru care principala preocupare este să-și mențină constante intrările deloc neglijabile pe carduri. De făcut, n-au de făcut în schimb decît să dezvolte și să ventileze o păsărească cît mai neinteligibilă prin niște birouri și în niște săli din ce în ce mai neutru, deci tot mai urît mobilate. Și să-și consolideze puterea de control prin centralizare totală.

Cel puțin vreo 15 ani am trudit cu rîvnă la chipurile cioplite ale descentralizării și subsidiarității, arzînd simultan, cu huiduieli, păpușile totemice ale birocrației naționale, însă doar pentru a ne pregăti genunchii de închinăciune la birocrația europeană zeificată mai ceva ca Olimpul, deși dumneaei practică un centralism cel puțin la fel de anihilant și aberant ca acela impus de URSS sateliților săi postbelici. Ce-i drept sovieticii n-au îndrăznit sau nu s-au priceput să stabilească pînă și curbura comercializabilă a castravetelui. Birocrații “europeni” au făcut-o demult.

Despre avantajele, beneficiile și mai ales despre deliciile unui imperiu al tehnocrației vorbesc zglobiu, zgomotos, explicit și fără perdea ultimele două luni de trai normat și regulat de către tehnocrație. Cea sanitară în cazul curent. Căci, vai!, sîntem guvernați de tehnocrați chiar în aceste clipe de neuitat. De tehnocrații care au reușit performanța să aloce puterii și opoziției politice rolul umoristic al unor decorațiuni vechi, fleșcăite, scumpe și mai ales foarte ușor abandonabile sub presiunea urgențelor Cauzei. Cauza fiind azi sanitară. Mîine, oricare alta.

Autor: Sorin Faur
Sursa: Sorin Faur Facebook

COMENTARII

  1. Deja tricolor nu mai avem la UE.!! DE NECREZUT!!
    Oficial la Bruxelles nu se mai afiseaza drapelele Statelor Membre!! Nu mai intereseaza in Marea Europa daca natiunile, natzionalitatile si simbolurile lor nu vor mai exista !!
    Urmeaxa Eutanasiere cibernetică!? Cît de futurist sună!Globalismul este extrem de fecund şi a străpuns structurile fisurate sau vulnerabile ale societăţii româneşti, reinstaurînd conducerea barbară şi violentă, în plină epocă tehnologică şi ştiinţifică. Viitorul apropiat va implementa în uman mecanisme monstruoase, ce se vor reproduce pe sine, prin programare.
    Bucurie imensă! Vom dispărea fără dureri, cu un simplu „delete”!

    La asta se lucrează acum, concomitent cu crearea unuibAbuzul capilor lumii poate fi identificabil, încă de pe cînd, vorba lui J.J.Rousseau, cineva a impus sintagma „lumea este a mea”.

    • Și ce te agiți atât? Ce reprezintă acel tricolor? O țară în disoluție, atât. Ce mai ai tu, al tău, ca român? Industrie nu, învățământ nu, agricultură nu, nimic nu mai ai. Solul imediat e vândut tot, bogățiile subsolului sunt date. Pentru ce te mai agiți? Brașovul este condus de un analfabet fără nici-o calificare, miniștri și prim-miniștri au făcut pușcărie. POATE VOR VENI BRUXELEZII ȘI NE VOR BĂGA MINȚILE ÎN CAP SĂ NU MAI NE ÎMPRUMUTĂM CA SĂ DĂM PENSII SPECIALE UNOR PUTORI DE LA 40 DE ANI!

  2. Care ar fi problema? Să fim mândri că suntem români și nu avem nimic? Doar datorii și pensii speciale? Și haite nenorocite care se pensionează la 40 de ani.

    • Parțial color. „Să fim mândri că suntem români și nu avem nimic?” In dezacord total. Avem destule si nu am sa le enumar. Avem multe pe care altii nu le au. Avem ce apara – singurul loc in care spunem si care-l cautam ca ACASA… S-au vazut avioanele pline care aterizau sau cozile imense din vami. Nu cred ca suntem intr-o batalie pentru resurse si existenta ci mai degraba intr-o conlucrare. Suntem condusi prost. Trecator. Un test! Romanii-l vor trece. In rest, Gelu Lache ai zis bine. Pana la urma asa vrem noi sa hranim aceste haite…

      • @ana,
        Ba-i complet alb-negru. negru este al nostru, albul al friților, franțujilor, olandezilor…
        Faptul că tu nu ești de acord este cu totul altceva. Enumără ălea multe care le avem. Dar nu datorii, te rog. Ăia care-i pomenești tu au plecat în special datorită faptului că aici chiar nu mai au nimic. Au plecat să muncească să strângă bani să-și cumpere o casă, să-și facă un rost…
        Să revenim. Bătălia pentru resurse am pierdut-o de mult, nu mai avem nimic. Fabricile din Ghimbav, să zicem, ale cui sunt? Marile magazine? Ce vând marile magazine….?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.