Incredibil! Două tone de lenjerii murdare în subsolul Spitalului Judeţean Brașov!

Incredibil! Două tone de lenjerii murdare în subsolul Spitalului Judeţean Brașov!

0 222

Rufăria s-a strâns pe parcursul a două zile, cât unitatea medicală nu a avut furnizor pentru serviciul de spălare. Asta după ce, în urma unei licitaţii, firma care a câştigat cu preţul cel mai mic nu a semnat acordul cadru. Între timp, ca să nu existe vreo problemă, firma care spăla înainte lenjeria prestează serviciul cu comandă zilnică, iar lenjeriile murdare depozitate au fost ridicate şi duse la spălat

Rufăria s-a strâns pe parcursul a două zile, cât unitatea medicală nu a avut furnizor pentru serviciul de spălare. Asta după ce, în urma unei licitaţii, firma care a câştigat cu preţul cel mai mic nu a semnat acordul cadru. Între timp, ca să nu existe vreo problemă, firma care spăla înainte lenjeria prestează serviciul cu comandă zilnică, iar lenjeriile murdare depozitate au fost ridicate şi duse la spălat.
Serviciul de spălătorie a fost externalizat în 2014, în timp ce în spital a rămas acum doar un punct de predare-primire a lenjeriei. Până în 19 februarie, Spitalul Judeţean a avut un contract pentru acest serviciu cu o firmă din Brăila.După această dată, serviciul urma să fie furnizat de o altă societate, din Ploieşti, care a câştigat licitaţia cu preţul cel mai mic. Firma nu a semnat însă contractul cadru, iar rufele pe nu le-a mai preluat nimeni s-au tot adunat.lenjerie spital1
Conducerea spitalului a ajuns la o soluţie de compromis cu firma din Brăila, care a spălat lenjeria până în 19 februarie.
Până se încheie acordul cadru cu firma care a câştigat, spitalul face comenzi zilnice. Pe durata zilelor neacoperite de contract, reprezentanţii spitalului judeţean spun că au asigurat lenjerii de schimb, iar aşternuturile murdare au fost înlocuite.
Asistenta şefă Elena Fercală, director îngrijiri medicale Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, spune că în spital există 5 seturi de lenjerie per pat, în timp ce la Blocul Operator există stoc de câmpuri de unică folosinţă, deci activitatea spitalului n-a suferit.
Lenjeria murdară este preluată momentan de vechea firmă, iar reprezentanţii unităţii medicale speră că într-o zi, două cel mult va fi semnat acordul cadru cu firma nouă, care a câştigat licitaţia.

Vifor Rotar

 

COMENTARII