Incredibil! O civilizație tehnologică veche de milioane de ani în vecinatatea Brașovului?

Incredibil!
O civilizație tehnologică veche de milioane de ani în vecinatatea Brașovului?

Un  cautator amator, mare admirator al trecutului dacilor, face o declaratie extrem de surprinzatoare. Acesta spune ca poate dovedi existenta unei civilizatii extrem de vechi pe teritoriul tarii noastre. Totul a inceput de la o excavatie in apropiere de Brasov, undeva in sud-estul Tarii Barsei, in proximitatea albiei majore a raului Tarlung. Cercetatorul spune ca prima data a vazut in cupa excavatorului forma ciudata a unor obiecte din piatra care prezentau diferite unghiuri, inclusive unghiuri drepte (90 grade). Este cunoscut faptul ca este mai greu ca natura sa poata “prelucra” astfel un material, sa scoata forme care nu pot fi obtinute decat prin diferite tehnologii, daltuire, aschiere, turnare, etc. Surprinzator ni s-a parut marele numar de obiecte cat si diversitatea lor, de la unele dintre ele cu forme simple pana la altele destul de complicate extrem de dificil de imaginat la ce-ar putea folosi.
Ne-au fost aratate o multime (sunt cateva sute colectate) de obiecte din piatra de diferite dimensiuni si forme, in sectiune triunghi, romb sau cerc, de la cativa centimetri, pana la 30-50 cm si chiar mai mari. Ne-au atras atentia in mod deosebit obiecte de pana la 15 cm in diametru, de forma lenticulara, adevarate farfurii zburatoare in miniatura, din piatra.

Vechimea avansata de catre cercetatorul amator ne-a bulversat. Acesta sustine ca tot ce vedem este posibil sa fie dintr-o etapa anterioara existentei cunoscutei imensitati de apa din zona Carpatilor, Marea Sarmatica, undeva prin Cenozoic (o era geologica de acum cca. 60 milioane de ani). Asta inseamna, dupa cum ne-a declarat, o locuire pe aceste meleaguri (aceasta fiind aria cercetata) inainte ca aceasta mare sa inunde o buna parte din ce vedem astazi sub denumirea de Transilvania. Sustinerea sa se bazeaza pe depuneri de corali pe aceste obiecte, depuneri inca vizibile dupa atata amar de vreme. Argumenteul in plus prin care a dorit sa-si sustina afirmatia a fost nu doar faptul ca scoicile gasite de turisti prin munti, inclusiv in Postavaru ci si prea putin cunoscutul “Depozit de corali de la Purcareni” (Rezervaţia Naturală Locul Fosilifer Purcăreni n.r.), evidentiat ca monument al naturii de catre Academia Romana si Ministerul Culturii.
Vom reveni cu un interviu intr-un numar viitor al cotidianului nostru.

Vald T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.