Industria braşoveană a exportat anul trecut de 3 milioane de euro

Industria braşoveană a exportat anul trecut de 3 milioane de euro

Industria mijloacelor de transport şi fabricarea de maşini şi echipamente sunt în topul ramurilor industriale la cifra de afaceri. Firmele din sectorul industrial au generat anul trecut peste 3000 de noi locuri de muncă şi un export de aproape 3 milioane de euro

Industria mijloacelor de transport şi fabricarea de maşini şi echipamente sunt în topul ramurilor industriale la cifra de afaceri. Firmele din sectorul industrial au generat anul trecut peste 3000 de noi locuri de muncă şi un export de aproape 3 milioane de euro. De la Braşov s-au exportat cu precădere maşini, aparate şi echipamente electrice, mijloace de transport şi articole din metale comune.
Potrivit cifrelor furnizate de Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, în ultimii ani industria a evoluat ascendent în toate ramurile sale.
Cea mai mare pondere o deţine industria mijloacelor de transport, urmată de industria de maşini şi echipamente şi producţia şi distribuţia de energie.
Aflată într-o continuă dezvoltare, sectorul industrial a atras şi mai muţi angajaţi anul trecut.
Numărul salariaţilor a ajuns la aproape 69.000, cu aproximativ 3000 de persoane mai multe decât în 2015.
Deşi cei mai mulţi salariaţi şi cifra de afaceri cea mai mare sunt tot în industria mijloacelor de transport cele mai profitabile sunt firmele din industria creativă, IT , edituri şi tipografii.
Pentru a se vedea cat de mare este prapastia dintre ce se produce astazi fata de 1989, doar Uzina UTB Tractorul sau cei de la camioane exportau de peste 10 ori mai mult fiecare.

Vifor Rotar

COMENTARII