Instituția Prefectului județul Brașov a emis două Ordine de Prefect

Instituția Prefectului județul Brașov a emis două Ordine de Prefect

0 6

Cele două documente sunt următoarele :

Ordinul nr.766/07.08.2019 privind constituirea unei comisii mixte de verificare a condițiilor de igienă și siguranță a alimentelor în unitățile de alimentație publică, pe perioada desfășurării Festivalului Cerbul de Aur 2019. Comisia mixtă este formată din reprezentanți ai: Direcției Sanitar Veterinare și pentru siguranța Alimentelor Brașov, Direcției de Sănătate Publică Brașov, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Comisariatului Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu.

În fapt, controalele vor fi desfășurate în perioada 13-25.08.2019, încă de la începerea lucrărilor de montare și amenajare a scenei pe care se va desfășura evenimentul din Piața Sfatului. Este de datoria noastră, a autorităților, să asigurăm un climat de siguranță și calitate atât pentru brașoveni cât și pentru turiști, având în vedere că Brașovul este unul dintre cele mai vizitate orașe din România. În nici un caz nu vrem să înregistrăm evenimente neplăcute pe parcursul șederii turiștilor în orașul nostru”, a declarat Marian Rasaliu.

Ordinul nr.794/12.08.2019 privind constituirea unei comisii mixte de control, în perioada 20.08.2019-05.09.2019, la unitățile de învățământ preuniversitar, în vederea asigurării condițiilor necesare pentru deschiderea în bune condiții a anului școlar 2019-2020. Comisia mixtă este formată din reprezentanți ai: Direcția de Sănătate Publică Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratul de Poliție al județului Brașov și Instituția Prefectului județul Brașov, alături de reprezentanți ai autorității administrației locale din localitățile în care sunt verificate, prin sondaj, unitățile școlare.

Conform competențelor de control ale instituțiilor ce fac parte din comisia de verificare, sunt vizate următoarele obiective:

– stadiul pregătirilor localurilor pentru deschiderea anului școlar 2019-2020 privind finalizarea lucrărilor de reabilitare, reparare/renovare, modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activității didactice în spații improvizate (dacă este cazul)

– stadiul igienizării spațiilor de învățământ, igienizarea grupurilor sanitare, igienizarea spațiilor de depozitare a produselor lactate și de panificație, distribuite în cadrul programului „Laptele și cornul”, precum și celor de servit masa (dacă este cazul)

– verificarea existenței și valabilității autorizațiilor de funcționare

– verificarea măsurilor dispuse pentru creșterea siguranței în untățile de învățământ și în zonele adiacente (gard împrejmuitor, camere de supraveghere, sisteme de alarmare, asigurarea pazei etc)

Condițiile în care învață copiii noștri sunt extrem de importante. De aceea, toată atenția noastră se îndreaptă către unitățile școlare. Echipele de control vor pleca săptămâna viitoare pe teren, nu vom putea verifica toate cele 1.530 de corpuri de clădiri în care se desfășoară activități școlare, ci prin sondaj, mai ales acolo unde se impune”, a declarat Marian Rasaliu. 

D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.