Întâlnire la Prefectura Braşov, pe tema aeroportului, o acțiune împinșă în anonimat!

Întâlnire la Prefectura Braşov, pe tema aeroportului, o acțiune împinșă în anonimat!

0 143

Reprezentanţi ai Prefecturii Braşov, Consiliului Judeţean, Primăriei Braşov, precum şi parlamentari braşoveni, s-au întâlnit la Prefectura Braşov, pentru a discuta probleme legate de urgentarea demersurilor, pentru realizarea investiţiei Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.
Printre subiectele abordate, s-a numărat continuarea acţiunilor, pentru includerea obiectivului în strategia naţională de transport – ,,Master Planul de Transport”. Acest lucru ar deschide noi perspective investiţiei, în primul rând prin recunoaşterea ei oficială, la nivel naţional dar şi datorită posibilităţii accesării, mult mai simplu, a fondurilor europene.
În acest sens, recent, la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, de la Alba Iulia, şase judeţe au decis să solicite includerea acestei invesiţii în Master Planul de Transport al României, iar întâlnirea de la Prefectura Braşov a urmărit tocmai finalizarea deciziei luată la Alba Iulia.
Pentru continuarea demersurilor, parlamentarii braşoveni, indiferent de partidele din care fac parte, au decis să meargă la ministerele Transporturilor şi Fondurilor Europene, pentru a depune un document care sprijină acest proiect.
,,A fost o întâlnire productivă, o discuţie elaborată, atât din punct de vedere tehnic, cât şi în ceea ce priveşte perspectiva. Am convingerea că, alături de cei de la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru şi celelalte instituţii guvernamentale se vor implica în realizarea acestui obiectiv. Am stabilit un calendar de acţiuni, astfel încât în două săptămâni vom avea un document comun, semnat de toţi factorii responsabili în susţinerea sau realizarea aeroportului”, a subliniat prefectul Braşovului, Marian Rasaliu

Primarul Scripcaru are dreptate
Primarul municipiului Brasov, de o perioadă cam lungă cu aparții cam rare in zona publică, a fost prezent cu cea mai consistență interventie. Desi in principalul punct de vedere exprimat, redat mai jos, primarul Scripcaru nu a pomenit nimic de un operator al viitorului aeroport, cea mai importanta componentă după finanțare, are perfectț dreptate cânf afgirmă:
„Nu poţi să faci infrastructură de apă-canal într-o regiune, dacă nu te conectezi la nişte staţii de epurare, care să preia tot ceea ce are legătură cu acest domeniu. Nu poţi să faci o autostradă de un kilometru, doi sau cinci, dacă nu eşti conectat la o reţea de autostrăzi naţională şi europeană. Şi un aeroport este tot un domeniu de infrastructură-mobilitate-accesibibilitate. Nu poţi să exişti ca infrastructură dacă nu eşti conectat într-un plan, într-o strategie. Demersul pe care l-am făcut la ADR 7 Centru în ultima şedinţă exact în asta constă. L-am adus, din plan judeţean, în plan regional şi acum acest organism împreună cu autorităţile locale şi judeţene şi factorii politici la nivel de judeţ Braşov, Covasna şi Harghita să ne ducem mai departe şi să ajungem într-un master plan naţional“
, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

D. Dorin & Vlad T.

NOTA REDACȚIEI
Nu căutați comunicate oficiale. Nici prefectul Brașovului (prefectii sunt singurii din țară care au o instituție), nici Consiliului Judeţean sau Primăria Braşov nu au postat vreo informație despre aceasta intâlnire. Să credem că invitația și actiunea este doar o „bifă” de imagine? Oare pentru acești aleși/numiți AEROPORTUL Brasov nu este cea mai importantă investiție din judet și din Regiunea 7 Centru. Fărăr îndoială ceva trebuie schimbat în abordarea acestui proiect dar si în relația administatie publică/aleși și cetățeni.

COMENTARII