Interes anemic pentru bursa locurilor de muncă a AJOFM

Interes anemic pentru bursa locurilor de muncă a AJOFM

0 846

Au apus vremurile când stăteai la coadă cu orele doar pentru a-ţi lăsa C.V-ul. Acum patronii se „bat” pentru un angajat bun şi cu greu găsesc personal calificat. La bursa locurilor de muncă organizată la Casa Armatei prea puţini braşoveni s-au arătat dispuşi să se angajeze deşi au fost puse la bătaie peste 2000 de locuri de muncă

Au apus vremurile când stăteai la coadă cu orele doar pentru a-ţi lăsa C.V-ul. Acum patronii se „bat” pentru un angajat bun şi cu greu găsesc personal calificat. La bursa locurilor de muncă organizată la Casa Armatei prea puţini braşoveni s-au arătat dispuşi să se angajeze deşi au fost puse la bătaie peste 2000 de locuri de muncă.
Faţă de anii trecuţi când cozile se întindeau pe sute de metri, doar câteva zeci de persoane au aşteptat azi dimineaţă să discute cu angajatorii. Numărul mare de braşoveni plecaţi în afara ţării, şomerii tot mai puţini şi fără studii şi celelalte târguri de job-uri organizate în această perioadă au făcut ca la bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Braşov să se prezinte doar câteva zeci de doritori. Asta deşi în judeţ sunt disponibile peste 2100 de locuri de muncă dintre care 136 pentru cei cu studii superioare. Majoritatea angajatorilor spun că Braşovul se confruntă încă cu o criză a locurilor de muncă, mai ales în domeniul tehnic şi HORECA.
Lucian Cazacu este reprezentantul unei companii care oferă angajaţilor pachete salariale motivante, plăteşte orele suplimentare dublu, oferă şi sporul de noapte de 25%. În plus acordă bonuri de masă de 15 lei pe zi, transport asigurat, abonament medical şi chiar şcolarizare şi calificare la locul de muncă. Chiar şi aşa, firma nu-şi găseşte personal.
De cealaltă parte, cei care sunt în căutarea unui loc de muncă se plâng de salariile mici, de condiţiile de lucru sau de program. Domnul Mihai cadre14.17 este şomer de un an şi spune că, în ciuda experienţei de peste 30 de ani, în logistică şi transporturi nu găseşte o ofertă corespunzătoare pregătirii şi experienţei sale.
Alţii se plâng că deşi ştiu o meserie nu au şi o diplomă care să ateste acest lucru. De aceea, nu pot să-şi deschidă un PFA sau o intreprindere individuală.someri tineri1
Cu oferte de locuri de muncă au venit şi reprezentanţii Centrului Militar Zonal.
Domnii şi doamnele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot angaja şi în armată mai ales că vârsta până la care se acceptă noi angajaţi este acum 50 de ani, spune lt. col. Florea Adrian, şeful Biroului informare recrutare CMZ Braşov.
Statul încearcă să ofere cât mai multe facilităţi angajatorilor. Cei care angajează absolvenţi, persoane cu handicap sau şomeri cu vârsta de până la 45 de ani primesc 900 de lei timp de 12 luni.
La nivelul judeţului Braşov sunt înregistrate 9124 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Doar 1351 dintre acestea mai primesc indemnizaţia de şomaj. Majoritatea şomerilor sunt persoane cu vârsta peste 45 de ani care domiciliază în mediul rural şi care nu au nici măcar studii medii.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.