Internetul a împlinit 25 de ani de când a devenit accesibil publicului...

Internetul a împlinit 25 de ani de când a devenit accesibil publicului larg

0 273

Unul din cele mai importante instrumente puse in slujba omului, INTERNETUL, a schimbat vieți și destine. A unit oameni si a făcut posibil accesul rapid de informații. Comunicarea la distanță este acum o joacă de copil. Internetul implineste, marţi, 25 de ani de când a devenit accesibil publicului de pe întreaga planetă. Acum un sfert de secol, pășeam într-o nouă eră, cea a tehnologiilor informaționale.

Este greu de imaginat viața fără Internet. Transmitem mesaje cu un simplu click oriunde în lume. Acum un sfert de secol, puneam pe hârtie gândurile noastre, scrisoarea o aşezam în plic şi o aruncam în cutia poștală. Urmau lungi zile de aşteptare pentru un răspuns. Informația pentru școală, universitate sau serviciu se căuta în enciclopedii enorme, cărți, ziare sau reviste din biblioteci. Asta însemna răsfoirea a sute de pagini până a găsi o frază importantă, după care notițele în carnet.Digital
Astăzi, internetul este soluția pentru toate problemele. Cauți o știre de ultimă oră? Poftim agențiile de presă on-line îți oferă totul pe tavă. O informație pentru studii?
Motoarele de cautare oferă metode simple de a o găsi. Un mesaj prietenului? Doar o clipă: rețelele sociale ofere posibilităţi incredibile de comunicare rapidă.
Ne şi vedem prietenii de la mii de kilometri distanță. Internetul a devenit indispensabil pentru omul modern.

Chiar și cei care au trimis pe parcursul vieții sute de scrisori în plic recunosc beneficiile internetului. Nina Popov are 70 de ani, dar petrece cel puțin o oră pe zi în fața calculatorului.
Este o fereastră spre lume. Stau la calculator atât cât mi se permite. Uneori mai puțin, uneori mai mult. Dacă înainte eram vierme de carte, acum sunt vierme de calculator este interesant să cunosști lumea, a declarat Nina Popov pentru TVR. Pe lângă avantaje, internetul dă şi multe bătăi de cap.internet ig

În contextul în care telefonele mobile moderne permit navigarea în rețeaua globală din orice loc și la orice oră, multe persoane și-au schimbat ”viza de reședință” pe adrese online.

Mai mult, internertul a devenit un drog social care crează dependență. Specialiştii ne dau sfaturi: trebuie să dozăm consumul de internet, astfel încât să ne aducă doar beneficii.

În luna iulie 2016, ONU a stabilit că accesul la internet este un drept uman fundamental. Rezoluția Consiliului pentru Drepturile Omului nu are caracter obligatoriu, dar condamnă pe toti cei care împiedică accesul liber la internet.

Potrivit datelor unei cunoscute retele sociale, 3,2 miliarde de oamenilor au acces la internet. Şi numărul creştă cu două-trei sute de milioane pe an. Mai sunt aproape 4,1 miliarde de oameni care nu au acces la Internet.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.