Intervenţii Salvamont şi Poliţia Locală pe pârtiile din Poiana Brașov

Intervenţii Salvamont şi Poliţia Locală pe pârtiile din Poiana Brașov

0 49

Salvamontiştii din Poiana Braşov spun că, în fiecare sezon, sunt înregistrate aproximativ 600 de accidente

S-a deschis sezonul de schi în Poiana Braşov, au apărut şi primele probleme. Poliţiştii locali au intervenit, în week-end, pentru a scoate de pe pârtia de schi turişti care se dădeau cu sania, deşi există un loc special amenajat pentru săniuş.
Un alt turist și-a parcat maşina… aproape de Pârtia Lupului, într-o zonă interzisă şi acolo a rămas, după ce zona de coborâre dintre Pârtia Stadionului şi capătul inferior al Pârtiei Lupului a îngheţat. Pe pârtie doi schiori s-au ciocnit și au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea unui echipaj de la Ambulanță.

Salvamontiştii din Poiana Braşov spun că, în fiecare sezon, sunt înregistrate aproximativ 600 de accidente pe pârtii. Multe dintre ele pot fi evitate, dacă schiorii ar ţine cont de câteva reguli simple. Prima regulă este ca fiecare să îşi cunoască nivelul pregătirii fizice.
De asemenea, să ştie la ce nivel schiază şi să aleagă o pârtie pentru nivelul lui. De exemplu, spun salvamontiştii, pârtia Drumul Roşu este aleasă de mulţi începători, dar este o pârtie de nivel mediu lungă de 5 km şi multe zone dificile. Indiferent de cât de bine ar şti să schieze, toţi sunt sfătuiţi să îşi adapteze viteza şi să ţină cont că mai sunt şi alţi schiori pe pârtii.
Sorin Păltânea, şeful Serviciului Salvamont Poiana Braşov, avertizează că zăpada artificială, produsă cu ajutorul tunurilor, are un grad mai mare de alunecare şi predispune la viteze mai mari.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.