Intr-un singur an China a achizitionat 620 de avioane de pasageri !!

Intr-un singur an China a achizitionat 620 de avioane de pasageri !!

0 81

Ziua de marti,a fost marcata de un summit Macron-Xi jimping, punctul culminant al vizitei, si cu semnarea mai multor acorduri comerciale. Acordul cel mai spectaculos priveste Areva, care a obtinut construirea unei uzine de reprocesare a deseurilor nucleare dupa modelul uzinei existente la La Hague, in nord-vestul Frantei. Miercuri, cand presedintele se pregatea sa plece din China, Palatul Elysee a anuntat ca Beijingul va comanda 184 de aparate A320 de la Airbus.Cate?…Valoarea viitorului contract n-a fost dezvaluita, dar conform pretului de catalog, ar ajunge la 18 miliarde de dolari.

Filozofia mea este de a nu prezenta valoarea nominala a contractelor„, a subliniat Emmanuel Macron in fata comunitatii franceze din Beijing. El a mai spus ca a primit asigurari de la China ca ea va respecta o egalitate a cotelor de piata intre Airbus si Boeing.

Beijingul are obiceiul sa-si imparta comenzile celor doi constructori de avioane, dar Boeing pare sa fi capatat recent un avantaj, vanzand 300 de avioane cu ocazia unei recente vizite a lui Donald Trump. China a facut totusi o comanda de 140 de avioane Airbus cu ocazia unei vizite a lui Xi Jinping in Germania in iulie.Deci intr-un an, contracte de peste 620 de mari avioane de transoport calatori! Cate?

COMENTARII