Intreg spionajul maghiar, îndreptat împotriva României; oare „LUPTAU” tot cu Ideologia...

Intreg spionajul maghiar, îndreptat împotriva României; oare „LUPTAU” tot cu Ideologia comunistă?

Sub prestare de jurământ, la data de 12 iunie 1994, ora 13.30, a fost inregistata – in fatza Comisiei  Parlamentare – depozitia celebrului general de contraspionaj roman  Victor Neculicioiu – de loc din Cristian ,jud.Brasov  si inmormantat,inclusiv cu onor militar, in cimitirul comunal  din comuna natala.  ,Despre acest om deosebit se poate spune ca a fost  chiar un patriot autentic care a  informat deschis  membrii Comisiei senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din 1989  despre „activitati”desfasurate de catre o serie de fosti agenti si spioni ai unor servicii straine,altfel „tovarasi” de baza strecurati sus,in structurile de baza ale Statului Roman … si inainte,si dupa Revolutie !! 

Alin Teodorescu

Sa incepem cu Alin Teodorescu cel carea fost agent maghiar, „documentat” și prins în fapt, inclusiv in sprijinirea „acoperirii” agentului dublui Tokes Laszlo…  Cel care a participat la recrutarea sa directa pentru serviciile ungare se numește Horvath Andor. recrutare  ce s-a perfectat la Institutul de Economie Mondială. Cine este Horvath Andor? Pentru necunoscători, ne spune Andrei Pleșu: „vechiul meu prieten Andor Horváth (Bandi pentru prieteni) mi-a fost secretar de stat la Ministerul Culturii (1990-1991) (Dilema veche, nr. 675, 26 ian.–1 feb. 2017). Și ce a mai fost, printre altele, traducătorul din limba maghiara , Horvath Andor? Nimic altceva decât … membru fondator al Fundației Soroș, cel pe care l-a recrutat drept președinte. Și cine se mai număra printre primii angajați ai lui George Soroș în România? Întâmplător, o doamnă, Catrinel Pleșu, soția ministrului oengist Andrei Pleșu, fostă informatoare a DIE inca de pe la 19 ani.O familie comunista „model”, nu-i asa ? Să mai amintim și că magnatul George Soroș  sosește pe 5 ianuarie 1990 cu primul avion care intra  în România dupa 1990 ,cand in Bucuresti se tragea in draci (cine in cine?) De catre cine este asteptat la aeroport si întâmpinat oficial la sediul GDS ? Ei bine, chiar de catre spionul international … Silviu Brucan,prin activitatea sa dovedindu-se primul mare ticalos  national !.

Români spioni recrutați de unguri:
Un adjunct al generalului Victor Neculicioiu, Ioan Rusan, (colonel în rezervă SRI, după ce a  fost redutabilul șef al compartimentului „Anti-STASI” din UM 0110, adaugă: „Un cadru de informații al serviciului comunist maghiar, Hunio Gabor, prin concursul și cu participarea agentului Horvath Andor (ulterior membru al Consiliului Director al Fundației Soroș și profesor la UBB Cluj), a realizat, în 1988,prima  recrutare a sociologului Alin Teodorescu”.

Victor Neculicioiu mai completează în revista „Vitralii” a rezerviștilor SRI: „Centrala de spionaj ungară a dispus recrutarea de români cu posibilităţi în exterior în susţinerea revendicărilor lor separatiste, plecând de la constatarea că vocile reţelei de naţionalitate nu dădeau efectul scontat. Pentru unul dintre aceştia, după 1990, chiar un prim ministru român a insistat, după o vizită la Budapesta, să fie numit într-o funcţie înaltă în executiv (2002)”. 

Afirmația este întărită de generalul (r) Aurel I.Rogojan în cartea sa, „Fereastra serviciilor secrete. România în jocul strategiilor globale” (Editura Compania, Bucureşti, 2011), cu mențiunea că desi Adrian Năstase a fost informat, dar degeaba… După doi ani, din postura de consilier personal al primului-ministru, pe 1 martie 2004, Alin Teodorescu devine oficial „Șeful Cancelariei Primului ministru”. După numai alte trei zile, pe 4 martie,intamplator sau nu , în urma unei ședinte a Guvernului PSD-UDMR, Adrian Năstase aprobă reinstalarea aproape simbolica Arad a statuii celor 13 generali austro-ungari socotiti de maghiari , eroi la 1848 , dar de fapt autori ai genocidului celor 40.000 de țărani, primari si preoti români. 
Tocmai de accea statuia criminalilor fusese dezansamblată din dispozitia  de Regelui Ferdinand și a sefului Guvernului, marele politician ai Unirii, Ionel I.C. Bratianu. Se spune ca Adrian Nstase a fost strans cu usa si de catre presedintele UDMR Marko Bela ,care l-a santajat cu sprijinul parlamentar promis in Parlament.

În luna mai 2005, sub Călin Popescu Tăriceanu, cine se străduiește să-i păstreze GDS-ului sediul gratuit primit de la FSN? 
Tocmai vajnica liberala Mona Muscă, Ministrul Culturii din partea Partidului Liberal!Întâmplător, și ea, informatoare a Securității…. După si dupa 10 ani, când se apropia expirarea contractului de gratuitate de 10 ani și se ridică deja discuții publice despre implicarea politică a GDS-ului, cine îi reconfirma gratuitățile locative din buricul târgului pentru încă 10 ani? Tocmai primul premier de la „Ciuma roșie” – Victor Viorel Ponta…dezvaluit de Basescu ca ” Om” al serviciilor.

Plagiatori și informatori:La capitolul morală, vajnicii 22-iști dau de pământ cu „colaboratorii Securității” – chiar dacă nu sunt dovediți dar apar pe liste negre – dar și cu plagiatorii. Dar se uită că Andreea Pora, de exemplu, redactorul șef al organului, este o plagiatoare recunoscută.Ea a fost dată afară de la Hotnews după ce a plagiat din Cotidianul și Ziare.com fraze întregi, inclusiv cu o greșeală a colegilor plagiați. Peste ani, a repetat figura cuInPolitics, de data asta cu mai multă atenție dar, la fel, fără nici cea mai mică jenă. Dacă cazul Pora e, totuși, ridicol, cel al predecesoarei sale în funcție… ne amintește de funie în casa spânzuraților.

Gabriela Adameșteanu, membră a GDS din prima tranșă, a fost silită să renunțe la șefia 22- ului după ce, în urma campaniei „Voci curate în presa și societatea civilă din România”, CNSAS a furnizat oficial informația că scriitoarea a fost „sursă a UM 0544”, fosta Direcție de Informații Externe a Securității (DIE). Scriitorul și cercetătorul Mihai Pelin, coordonatorul volumului SRI „Cartea Albă a Securității” afirma că ea i-a fost bagată în pat disidentului Mihai Botez, pe care l-a „talonat” apoi toată viața. 

Un caz trist: ‘Cezarul informatorilor”, Alexandru Paleologu, la rândul lui membru co-fondator al GDS și ambasador în Franța (până când s-a solidarizat cu „Golanii” din Piața Universității), oricât de simpatic a reușit să se facă la fel si public, datorită inteligenței lui vii, desi a fost o slujnică oribilă a Securității, ca să citez un cercetător CNSAS care i-a conspectat Dosarul. Așa simpatic cum era a semnat pentru eliberarea mahărului comunist Gogu Rădulescu arestat în lotul CPEx al CC al PCR.

Mircea Vulcănescu

Recunoașterea „sincera” a colaborării sale cu Securitatea nu îl absolvă de răul făcut, este de părere istoricul Adrian Majuru, care scrie destul de contontend cu privire la memoria bătrânului turnator și al „dinastiei” sale sterpe. „Alexandru Paleologu este asasinul moral al lui Mircea Vulcănescu.
Dinastia Paleologu merge mai departe. Fiul său este deputat PDL şi se visează acum primar”, scria istoricul literar Adrian Majuru, într-un serial din Cotidianul dedicat non-valorilor demagogi care ne sufocă. De la momentul scrierii lui Majuru, mini-Paleologu a ajuns ambasador şi chiar şi Ministru. Al Culturii! Din această poziție a îndrăznit să aprobe profanarea statuilor marilor repere ale culturii și învățământului României aflate la Universitate, așa cum tatăl său o făcea în scris pe vremuri. Dar să-i dăm cuvântul d.lui  Majuru: „Şi în timp ce  Alexandru Paleologu încasa purcoaie de bani prin Uniunea Scriitorilor… de la Securitate pentru turnătoriile lui, victima sa, trădată, Mircea Vulcănescu, se stingea lent şi dureros la Aiud. Iar fiul acestui turnător asasin, imoral ca tatăl său şi cu uşor retard în imediat, Toader Paleologu, este în continuare în cărţile puterii şi visează la un fotoliu de mare primar. Această micro-dinastie … Kim a României rămâne în cărţile serviciilor „

Mircea Dinescu, în primele rânduri la constituirea GDS:Un alt liant…popular între FSN și GDS, poetul Dinescu este ginerele profesorilor Elena Loghinvski (Ludmila Loghinovskaya) și Albert (Adalbert) Kovacs, fost bursier în URSS, cu doctoratul în filologie la Universitatea „M.V.Lomonosov”  și ulterior asistent la Catedra de filologie rusă a Institutului „Maxim Gorki” din Bucureşti, unde soția lui devine lector. Albert Kovacs l-a cunoscut probabil ,pe Ion Iliescu, cu care a studiat în URSS exact în aceeași perioadă. La moartea lui Kovacs, în 2015, Uniunea Scriitorilor din România, condusă de Nicolae Manolescu a transmis un mesaj bizar: „Îl salutăm pe ultimul său drum fără să spunem să-i fie ţărâna uşoară, ci doar cerul de la Răsărit să-l lumineze!” Soacra lui Dinescu a fost teleportată după absolvirea Facultății de Filologie a Universităţii de Stat din Ural la București, de unde își plătea cotizația la PCUS regulat, la sediul ambasadei URSS.
Pe 11 mai 1988, Andrei Gromîko, președintele Sovietului Suprem, în vizită oficială la București, a comunicat o listă scurtă de invitați din domeniul culturii pentru o vizită de perfecționare în URSS. Pe ea, la loc de cinste, numele lui Mircea Dinescu…eroul Revolutiei noastre anticomuniste! 
Astfel, Dinescu face turul URSS, monitorizat de agenți ai DSS (U.M.0110), până în Crimeea, unde i s-a pierdut urma pentru o perioadă…În 1991 i-a fost amfitrion și conviv lui Gyorgy Soroș la București, chiar la Uniunea Scriitorilor, unde i-a lansat cartea „Pentru o transformare a sistemului sovietic”, proaspăt scoasă de Gabriel Liiceanu, din tipografia fostei Edituri Politice a PCR, acum  Humanitas.

Cuvântul înainte, asumat de „Humanitas”, e scris de însuși stupefiantul Silviu Brucan, cel care l-a primit pe G.Soroș în România, chiar în primele zile ale lui ianuarie 1990 si care scriaAutorul cărții s-a implicat total, practic și teoretic, prin inițiative directe ca și prin elaborari abstracte, la procesele care au schimbat și vor mai schimba nu numai înfățișarea continentului nostru dar și destinul Statelor Unite”.

 Fondatori ai GDS-ului sorosist,deconspirați, despre care azi nu se mai vorbește și despre care nu mai e nici o referire pe saitul GDS. Un alt turnător select, Călin Anastasiu, fost membru fondator GDS, prieten la cataramă cu Alin Teodorescu și fost deputat al Partidului Alianța Civică, a tăcut până a fost deconspirat printr-un demers la CNSAS. De altfel, Anastasiu a fost cel cu care Alin Teodorescu a înființat prima (?!) companie de sondare a opiniei publice, IMAS. Anastasiu a fost folosit că sursă a Securității în perioada 1988- 1989, fiind membru,cu acordul PCR, și a avut numele de cod „Anghel”, după cum a relevat oficial CNSAS tocmai în 2010.Alt derbedeu politic ,Mihnea Berindei, a fost omul de legatură al GDS cu neo-kominternul european, ,racolat de Securitate în 1968 cu două nume de cod: „Sandu” și „Mircea”, a demonstrat CNSAS. Cunoscută specialistă franceză în istorie recentă, Catherine Durandin, și, totodată, expertă a Ministerului Apărării Franței, a întărit această notă afirmând fără ocolișuri că a fost informată chiar de către serviciile speciale franceze că Mihnea Berindei a fost trimis de Securitate în Franța și a operat că agent al acesteia., Un alt caz răsunator,Sorin Antohi alias „Valentin”, a fost nu numai informator dar și doctor închipuit la Universitatea lui Soroș de la Budapesta cât și membru al… Comisiei Tismăneanu

Un ministru de Externe Ungureanu voia să-l pună președinte al Fundației-clonă Gojdu, care urma să predea Ungariei oficial toată moștenirea marelui mecena Emanoil Gojdu. N-a fost să fie. Andrei Corbea-Hoisie, fost membru GDS și ulterior ambasador la Viena, și-a turnat prietenul, pe disidentul Dan Petrescu de la Iași. 

Altă membră fondatoare a GDS, Smaranda Enache, fondatoare a Ligii Pro-Europa din Târgu Mureș,  de asemenea, atât informatoare a Securității cât și activistă PCR. Rectorul Univ.Bucuresti, Mircea Dumitru, alt „sifon” Foarte vocalul Mircea Dumitru, la rândul lui membru GDS, ajuns rector (din …corector?!) a tăcut mâlc timp de 27 de ani pe tema relațiilor lui cu Securitatea. 

Fostul ministru al Educației cioloșiste, pe lângă faptul că a tradus literatura specifica direct din germană,(limba pe care nu o știa) pe când era angajatul lui Liiceanu la Humanitas. El „a fost recrutat de către Securitate în scopul încadrării informative a studenților din Facultatea de Filozofie din București și a semnat la dată de 23.10.1980 un Angajament, olograf, fiindu-i atribuit numele conspirativ Negulescu”, după cum a atestat CNSAS de abia în 2017 și a dezvăluit Evenimentul Zilei. Anterior acesta mințise că nu a colaborat niciodată cu Securitatea. Cu toate acestea, în prezent, fostul turnător e bine-mersi, tot … rector al Universității București, de unde dă sinecuri tovarășilor săi de Grup, cum ar fi Vladimir Tismăneanu, co-autor al unui dicționar politic cu…alt „pricopsit”, Virgil Măgureanu! 

Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu,

Intelectualul „perfect”: Patapievici :
Despre cuplul Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, membri fondatori ai GDS și cei mai aprigi profitori ai tuturor regimurilor, e greu să mai adaugi ceva … dincolo de cadourile pe care și le-au făcut reciproc din averea statului, de laEditura Politicăîncoace.  Ar fi cazul să amintim că, pe vremea odiosului regim comunist nu numai că au fost beneficiari ai unor burse consecutive la Heidelberg (Republica Federală Germania) când alții nici pașaport până la Ruse nu puteau să primească, Dar au făcut zeci de vizite în Occident, sărbătorind chiar și Revelioane la Paris, împreună cu familiile și călătorind uneori cu mașinile proprietate personală. Nu o spune Securitatea cea rea ci chiar  incinerata cu onoruri naționale Monica Lovinescu.
Dovezile abundă în Jurnalele ei! 
Păcat că și soția lui A.Pleșu, Catrinel Pleșu, fosta ditamai directoare ICR , a fost, și ea, informatoare și referend a DIE.

Horia Roman Patapievici

Un alt membru cunoscut al GDS, Horia Roman Patapievici ,i-a facut o curte turbata lui Iliescu…cu care a scos o carte de interviuri ”Emoționată”, după prima întâlnire cu el, Monica Lovinescu avea să scrie în Jurnalul ei: „Descoperim un tânăr (are 35 de ani și pare cu vreo zece mai puțin) simplu, emoționant și emoționat, aproape patetic, care ne vorbește de tatăl lui ieșind din închisoare și nespunându-i nimic din cele petrecute acolo. Aduce o sticlă deMurfatlar s-o bem împreună în amintirea acestui tată mort fără să-i fi spus fiului suferințele prin care a trecut”. După ani, Dosarele CNSAS care nu au putut fi făcute dispărute, au relevat faptul că Dionisie Patapievici nu a … murit  , săracul , (fără să-i spună … drama trăită  în închisorile regimului comunist!!), ci a fost de fapt un ștab al regimului comunist, fost translator/traducător al Armatei Roșii la Viena și un foarte interesant agent al NKVD, apoi rezident (la Wiena!) al Bancii Naționale a României, unde mai tarziu figureaza pe post de consilieră tocmai…soția lui Patapievici.Cei trei, Pleșu, Patapievici și Dinescu au fost pusi (personal) de Petre Roman  pe funcții de conducere în Colegiul CNSAS neglijând filosofia, cultură și poezia în … favoarea avantajului de a cotrobai in dosarele documentelor secrete pe care au reușit (sau nu?) să le găsească și dosească.
(Semneaza; Moștenitorii lui Leonte Răutu)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.