Invitație la ,,Marșul Tăcerii”: comemorarea celor care au căzut victime, deplasându-se pe...

Invitație la ,,Marșul Tăcerii”: comemorarea celor care au căzut victime, deplasându-se pe două roți

0 122

Miercuri, 16 mai, începând cu ora 18:30 va avea loc un eveniment comemorativ , dedicat celor care au căzut victime ale accidentelor de circulație, deplasându-se cu bicicleta. Pentru bicicliștii din Brașov va fi prima ediție, organizat de o biciclistă, Monica Deriv, cu sprijinul oferit de inițiatorii acestui eveniment în România prin Asociația „Adevărații VeloPrieteni România” și a comunității de bicicliști din Brașov prin Asociația „Brașovul Pedalează”. Este vorba despre ,,Marșul Tăcerii”.
În 2018 se împlinesc 15 ani de când „Marșul Tăcerii” a avut loc pentru prima dată în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic.
Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob.
Evenimentul are deja loc de 8 ani în capitala României, București, dar, între timp, au aderat și orașele mari ale țării: Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara, Suceava, Galați, dar și altele mai mici: Dej și Alexandria.
La ora 19:00 se va pleca pe următorul traseu:
B-dul Eroilor – B-dul 15 Noiembrie – Str. Toamnei – Str. Hărmanului – B-dul Victoriei – B-dul Gării – Str. 13 Decembrie – Str. Iuliu Maniu – Str. Nicolae Iorga – B-dul Eroilor
Biciciliștii se vor deplasa pe prima bandă cu respectarea prevederilor codului rutier. Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb (mai ales în partea de sus a corpului), ca și evocare a bicicletelor „fantomă”.
De asemenea, plimbarea se realizează într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar.
TĂCEREA este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.