Invitație pentru tineri – s-a lansat platforma de înscrieri pentru Programul „DiscoverEU”!

Invitație pentru tineri – s-a lansat platforma de înscrieri pentru Programul „DiscoverEU”!

0 124
Comisia Europeană a lansat miercuri platforma online de înscrieri pentru Programul „DiscoverEU” prin care tinerii europeni în vârstă de 18 ani pot beneficia de un abonament gratuit de tren de până la 30 de zile valabil în cele 28 de state membre, finanțat de Uniunea Europeană (UE).
Tinerii care vor să se înscrie pentru a beneficia de un abonament gratuit de tren de până la 30 de zile cu care să viziteze Europa pot deja accesa platforma online de înscrieri la adresa europa.eu/youth/discoverEU_ro. Înscrierile se vor face în perioada 12 – 26 iunie 2018.

Cine poate beneficia și care sunt criterii:

  • fiecare posibil beneficiar trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018 și să aibă naționalitatea unuia dintre cele 28 de state membre ale UE. Sunt eligibili tinerii cu cetățenie UE născuți între 2 iulie 1999 și 1 iulie 2000 inclusiv.
  • trebuie prezentat un itinerariu de călătorie care poate să dureze de la o zi la 30 de zile.
  • călătoria trebuie să aibă loc în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018 și să cuprindă minimum o destinație din altă țară decât țara în care începeți călătoria și maximum 4 țări în plus față de țara din care porniți.
  • Tinerii se pot înscrie individual sau într-un grup de maximum 5 persoane.
  • În final, va trebui să răspundeți la un chestionar cu 5 întrebări despre Anul european al patrimoniului cultural 2018 și inițiativele UE dedicate tinerilor. Călătoria se va face în mare parte cu trenul, dar, în cazuri excepționale, pentru destinații în care nu puteți ajunge cu trenul, se pot folosi și alte mijloace de transport.

Conform programului se vor alege 15.000 de câștigători din toate statele membre, iar locurile sunt distribuite proporțional cu populația țării. Așadar, pentru România se vor aloca circa 750 de abonamente în această primă sesiune. Comisia Europeană va fi responsabilă cu selectarea câștigătorilor care vor fi anunțați la începutul lunii iulie.

Valoarea finanțării este de 12 milioane de euro si reprezintâ o premieră în Bugetului UE pentru 2018.
Vlad T.
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.