„Patriotul Iohannis blochează! Polonia a repatriat 100 de tone din rezervele sale...

„Patriotul Iohannis blochează! Polonia a repatriat 100 de tone din rezervele sale de aur de la Banca Angliei

0 58

Românii nu au mai avut urechi să audă deși au fost informați cu ultima trădare a țării de către multinaționalul Klaus Werner Iohannis care nu a promulgat legea privind repatrierea aurului BNR!!

Oare de ce Polonia poate?
Polonia a repatriat circa 100 de tone din rezervele sale de aur, în valoare de aproximativ 18,3 miliarde de zloţi (4,7 miliarde de dolari), depozitate la Banca Angliei, a comunicat luni şeful Băncii centrale poloneze, Adam Glapinski, potrivit agenției DPA, citează Agerpres.
Polonia şi-a păstrat cea mai mare parte a rezervelor sale de aur la Banca Angliei după cel de-Al Doilea Război Mondial.
Aurul a fost repatriat în opt tranşe de câte o mie de lingouri fiecare. Acestea au fost aduse pe calea aerului pe aeroporturile din Varşovia şi Poznan, fiind transportat ulterior către seifuri ale Băncii Centrale de pe teritoriul ţării.

Banca Centrală a Poloniei deţine în prezent rezerve de 228,6 tone de aur, din care 105 tone sunt depozitate acum în propriile seifuri, conform unui comunicat al instituţiei.
Aceasta a mai informat că şi-a majorat rezervele cu 127,5 tone în anii 2018-2019.​

La noi cineva trădează
Președintele Klaus Iohannis a trimis spre reexaminarea legea lui Dragnea privind repatrierea aurului Băncii Naționale a României. Proiectul de lege care prevedea ca Banca Naţională a României să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate a fost adoptată de Camera Deputaților în 24 aprilie.
Va reamintim că legea a fost atacată de PNL la Curtea Constituțională, care a stabilit însă că dispozițiile sunt constituționale în raport cu criticile formulate.
Președintele Klaus Iohannis a decis însă să nu promulge legea inițiată de Liviu Dragnea și de Șerban Nicolae și să o trimită spre reexaminare Parlamentului, apreciind că „este de natură să afecteze atribuțiile legale ale BNR și să creeze premisele îndepărtării de la compatibilizarea legislației BNR cu tratatele europene, cu Statutul Sistemului European de Bănci Centrale (SEBC) și cu cel al Băncii Centrale Europene (BCE) și să genereze dificultăți în aplicare”.

În prezent, România are rezerve de aur de aproape 103,7 tone, respectiv 103.697 de kilograme şi 790 grame de aur fin, reprezentând 9-10% din rezervele internaţionale ale ţării. Circa 60%, peste 61,2 tone, este depozitat la Banca Angliei, dar se află în custodia BNR, astfel că Banca Angliei nu poate efectua niciun fel de operaţiuni care vizează aurul României.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.