IPJ Bașov se laudă cu scăderea infracționalității

IPJ Bașov se laudă cu scăderea infracționalității

0 111

Criminalitatea a scăzut anul trecut cu aproape 5 procente în judeţul Braşov faţă de 2016. Şeful Poliţiei, chestorul Valentin Flucuş, a raportat şi o scădere a criminalităţii judiciare cu aproape 10 procente.

Criminalitatea a scăzut anul trecut cu aproape 5 procente în judeţul Braşov faţă de 2016. Şeful Poliţiei, chestorul Valentin Flucuş, a raportat şi o scădere a criminalităţii judiciare cu aproape 10 procente. Cea mai mare scădere a înregistrat, însă, infracţionalitatea stradală, care s-a redus cu aproape un sfert faţă de anul precedent.
Potrivit chestorului de poliţie Valentin Flucuş, şeful IPJ Braşov, toate infracţiunile de mare violenţă din 2017 au fost soluţionate iar autorii au fost traşi la răspundere penală.

Scăderi importante s-au înregistrat şi în ce priveşte numărul accidentelor rutiere, al persoanelor rănite grav sau decedate în accidente rutiere.
Valentin Flucuş a explicat că un rol important în atingerea acestor cifre l-au avut acţiunile preventive ale poliţiştilor.

Pe lângă aceste activităţi cotidiene ale poliţiştilor, chestorul a mai precizat că au fost renovate trei sedii de poliţie din mediul rural şi anul acesta sunt în vizor alte patru.
În plus, poliţiştii au obţinut fonduri europene nerambursabile prin care s-au dotat şi pregătit în domeniul informaticii, dar s-au efectuat şi lucrări prin care arestul IPJ a ajuns să îndeplinească în acest moment condiţiile de detenţie impuse de normele europene.

Pentru anul 2018, chestorul Valentin Flucuş şi-a propus să îmbunătăţească activitatea poliţiei braşovene: primul punct pe listă este dezvoltarea şi dinamizarea activităţii de implementare a unor politici coerente în domeniul prevenirii criminalităţii.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.