ISU Brașov a deplasat echipamente de ultimă generație la „Seism 2018”

ISU Brașov a deplasat echipamente de ultimă generație la „Seism 2018”

18 autospeciale ISU de intervenţie şi 100 de cadre militare din Braşov au participat la exerciţiul Seism 2018 de la Bucureşti. Exerciţiul este încă desfăşurare, după o acţiune amplă care a durat tot weekendul

18 autospeciale ISU de intervenţie şi 100 de cadre militare din Braşov au participat la exerciţiul Seism 2018 de la Bucureşti. Exerciţiul este încă desfăşurare, după o acţiune amplă care a durat tot weekendul. Subofiţerii ISU de la Braşov acţionează în continuare la Bucureşti în căutarea de supravieţuitori ai seismului, ajutaţi de containerul multirisc şi echipamentele de ultimă generație deplasate în Capitala.

Sâmbătă dimineaţa, la ora 9:00, s-a declanşat cel mai mare exerciţiu naţional din ultima vreme, „Seism 2018”. Potrivit scenariului, a avut loc un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, urmat de câteva replici. Imediat după producerea cataclismului au fost alertate toate unităţile subordonate ale IGSU, iar echipaje de pompieri din întreaga ţară s-au deplasat spre Bucureşti.
Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a intervenţiei a fost activat la Ciolpani.

De la Braşov au plecat în primă fază 8 ambulanţe SMURD, 3 autospeciale de primă intervenţie, 2 autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, un container multirisc, o autospecială de descarcerare, un echipaj CBR, 2 autocamioane de transport materiale şi 52 de pompieri.

Containerul multirisc este cel mai nou echipament din dotarea ISU Braşov care a fost detaşat la Bucureşti cu ocazia acestui exerciţiu.
Fiind vorba de un dezastru de mari proporţii, România a solicitat ajutor internaţional, prin activarea mecanismului european de asistenţă. De la Braşov au plecat spre Bucureşti şi 3 alpinişti şi 5 ofiţeri specializaţi în acţiuni de căutare-salvare. Exerciţiul continuă până pe 17 octombrie.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.