ISU si-a facut bilantul dupa exercitiul SEISM 2016

ISU si-a facut bilantul dupa exercitiul SEISM 2016

0 504

Dupa doua zile de manevre ale angajatilor ISU au aparut primele concluzii ale exercitiului SEISM 2016. O desfasurare de forte la care au luat parte si pompierii brasoveni, care si-a propus verificarea Conceptiei nationale de raspuns in situatia unui dezastru provocat de un seism major

Dupa doua zile de manevre ale angajatilor ISU au aparut primele concluzii ale exercitiului SEISM 2016. O desfasurare de forte la care au luat parte si pompierii brasoveni, care si-a propus verificarea Conceptiei nationale de raspuns in situatia unui dezastru provocat de un seism major.
In exercitiu au fost implicati 6.170 de oameni (pompieri, politisti, jandarmi, politisti de frontiera si personal medical de urgenta).
Tehnica de interventie a fost formata din 679 de mijloace (autospeciale de stingere, ambulante, masini de descarcerare, spitale mobile, puncte mobile de comanda, autospeciale ale Politiei Nationale, ale Jandarmeriei Romane si Politiei de Frontiera etc.).
In ceea ce priveste modul in care s-a asigurat comanda si controlul operatiunilor, punctele tari sunt considerate comunicarea, mecanismul de solicitare a sprijinului international si mecanismul european de protectie civila. Printre punctele slabe se numara modul de lucru, in sistem integrat, intre autoritatile centrale si autoritatile judetene si locale. calitatea documentelor interne si operative si actualizarea registrului national de capabilitati.isu-voluntar
La exercitiul propriu-zis, punctele forte au fost validarea timpilor de deplasare si a procedurilor de operare si capacitatea de internare si tratament. Puncte slabe au fost considerate actiunile de cautare-salvare si ajutorarea persoanelor sinistrate, nivelul stufos al procedurilor de luare a deciziilor, comunicarea cu serviciile de ambulanta judetene si spitalele.
La capitolul tehnica de interventie, au fost apreciate capacitatea de acoperire la nivel national si randamentul echipamentelor achizitionate in ultimii ani. Au fost constatate, in schimb, lipsa dotarii unitatilor cu tehnica performanta, nevoia de asigurare a transportului personalului de catre operatori economici de profil, posibilitatea limitata de preparare a hranei pentru echipele de interventie si lipsa capacitatii de cazare in corturi incalzite si de imbaiere pentru echipele de interventie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.