Jandarmii au putea, în curând, să alunge urşii cu tranchilizante

Jandarmii au putea, în curând, să alunge urşii cu tranchilizante

0 403

Cu semnale vizuale şi acustice a acţionat joi noapte echipajul Grupării Mobile de Jandarmi Braşov în cartierul Valea Cetăţii, pentru a îndepărta ursul care coboară frecvent, de câteva săptămâni, la o platformă de gunoi de pe strada Jepilor. De altfel, RTT a surprins în mai multe rânduri acelaşi animal venit să mănânce din gunoaie

Cu semnale vizuale şi acustice a acţionat joi noapte echipajul Grupării Mobile de Jandarmi Braşov în cartierul Valea Cetăţii, pentru a îndepărta ursul care coboară frecvent, de câteva săptămâni, la o platformă de gunoi de pe strada Jepilor. De altfel, RTT a surprins în mai multe rânduri acelaşi animal venit să mănânce din gunoaie. Tot cameramanii au filmat în urmă cu trei nopţi o turmă de mistreţi care se plimbă pe stradă tot în căutare de hrană. Se pare că goanele pe care Regia Pădurilor Kronstadt spune că le-a organizat în mai multe păduri nu au avut efect.
Dacă legea se schimbă, jandarmii vor putea folosi, pentru îndepărtarea animalelor, nu doar semnalele acustice, ci si tranchilizante.Angajaţii Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt susţin că săptămâna trecută au organizat două alungări ale animalelor sălbatice în mai multe zone din împrejurimile Braşovului.
Pădurarii spun, însă, că ursul este un animale teritorial, care revine în locurile în care este obişnuit să îşi caute hrana
Potrivit lui Cosmin Didă, inginer silvic Regia Pădurilor Kronstadt, personalul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt a organizat două goane de împingere săptămâna trecută în fondul forestier limitrof cartierelor cu probleme pentru a împinge fauna de interes cinegetic înspre interiorul pădurii, ocazie cu care s-au împins câteva exemplare de urs şi mistreţ.
Reprezentanţii Kronstadt spun că vor organiza şi săptămâna viitoare o goană de împingere a animalelor în pădure. În viitorul apropiat, pentru alungarea urşilor şi protejarea locatarilor din zonele în care animalele obişnuiesc să coboare, jandarmii ar putea să acţioneze chiar şi cu arme
Potrivit col. Adrian Stoian, Gruparea Mobilă de Jandarmi Braşov „este în dezbatere în acest moment un proiect de lege potrivit căruia Jandarmeriei i se va acorda această soluţie de a tranchiliza animale sălbatice”.
Până la punerea în practică a acestei legi, jandarmii vor fi nevoiţi să se doteze cu armele necesare şi să înveţe să utilizeze dozele potrivite pentru ca animalele să fie doar adormite şi nu ucise.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.