„Jos labele de pe justiţie!”

„Jos labele de pe justiţie!”

0 120

A fost unul din sloganele strigate duminică seara, mai întâi în faţa Prefecturii, apoi în centrul istoric al Braşovului. Puţin după ora 19, aproximativ 2.000 de protestatari au pornit spre Piaţa Sfatului pe un traseu schimbat faţă de protestele anterioare: Primărie-Str. Mureşenilor-Piaţa Sfatului

A fost unul din sloganele strigate duminică seara, mai întâi în faţa Prefecturii, apoi în centrul istoric al Braşovului. Puţin după ora 19, aproximativ 2.000 de protestatari au pornit spre Piaţa Sfatului pe un traseu schimbat faţă de protestele anterioare: Primărie-Str. Mureşenilor-Piaţa Sfatului.

„Punem presiune asupra Guvernului şi asupra parlamentarilor pentru a opri modificările la legile Justiţiei şi la Codul Fiscal. Vor finanţa primăriile lor politice din banii ăştia strânşi la bugetul central şi uite-aşa ne vom alege încă patru ani cu primari PSD-ALDE“, a spus Radu Hossu, activist civic, organizatorul protestului.
La acţiunea din faţa Prefecturii au participat şi Fănică Gabor, liderul Cartel Alfa Braşov, şi Ionuţ Ţaţa, preşedintele ProDemocraţia Braşov.

„Guvernul trebuie să înveţe în primul rând să dialogheze, să dezbată, să discute cu mediul de afaceri, cu sindicatele, cu partenerii sociali şi să nu mai încalce principii de bază ale democraţiei, ale bunei guvernanţe. După ce oraşele au rămas deja fără o parte semnificativă din bugetele lor, într-un mod imprevizibil şi neplanificat, vom avea mai puţine proiecte de dezvoltare asupra cărora să decidă comunităţile şi mai multe proiecte care o să fie dictate de la Bucureşti“, consideră Ionuţ Ţaţa.
„Protestul împotriva hoţiei!“, iniţiat ca de obicei, pe Facebook, a durat aproape două ore şi s-a desfăşurat fără incidente.

Vifor Rotar

COMENTARII