Kenyenii au făcut din nou legea la Crosul 15 Noiembrie

Kenyenii au făcut din nou legea la Crosul 15 Noiembrie

0 88

1200 de concurenţi au alergat sâmbătă la Crosul "15 Noiembrie 1987", care a refăcut traseul parcurs acum 30 de ani de muncitorii de la Steagu Roşu. Cei mai buni alergători au fost din nou kenyenii dar şi sportivi români legitimaţi la cluburi sportive din ţară

1200 de concurenţi au alergat sâmbătă la Crosul „15 Noiembrie 1987”, care a refăcut traseul parcurs acum 30 de ani de muncitorii de la Steagu Roşu. Cei mai buni alergători au fost din nou kenyenii dar şi sportivi români legitimaţi la cluburi sportive din ţară.
În urmă cu 3 decenii, pe traseul dintre Uzina de Autocamioane şi Prefectură, mii de braşoveni s-au alăturat muncitorilor care au avut curajul să se ridice împotriva regimului.

Cei mai vârstnici dintre participanţii la cros îşi amintesc bine momentele acelei revolte, la care au luat parte, în ciuda terorii induse de regimul comunist. Braşovenii au rememorat, cu ocazia crosului, clipele de teamă, dar şi descătuşare pe care le-au resimţit atunci când au mărşăluit alături de muncitorii „stegari”.

Primele două locuri la băieţi au fost ocupate de sportivii kenyeni. Au fost acordate şi premii speciale, pentru cel mai vârstnic alergător, pentru cea mai vârstnică alergătoare dar şi un premiu pentru un concurent născut chiar în ziua revoltei anticomuniste.

Vifor Rotar

COMENTARII