La coadă la Taxe şi Impozite încă de la 5 dimineaţa. BRAȘOVENI,...

La coadă la Taxe şi Impozite încă de la 5 dimineaţa. BRAȘOVENI, de ce atâta grabă, anul are 365 de zile?

0 36

Circa 100 de brașoveni au venit cu noaptea în cap să-și plătească dările din prima zi lucrătoare, deși mai au 3 luni la dispoziție pentru a-și achita taxele reduse cu 5 procente

Circa 100 de brașoveni au venit cu noaptea în cap să-și plătească dările din prima zi lucrătoare, deși mai au 3 luni la dispoziție pentru a-și achita taxele reduse cu 5 procente. Se pare că oamenii nu se pot dezvăța de tradiția înghesuielii din vremurile comuniste.
Datina cozii de la taxe şi impozite s-a respectat şi anul acesta la Braşov; la sediul reamenajat al Direcției Fiscale, nu mai puţin de 100 de persoane făceau coada afară pe un frig crâncen încă de la 5 dimineaţa. Şi la orele 10 ghişeele erau încă foarte aglomerate.

Contribuabilii matinali, în marea lor majoritate pensionari, spun că s-au obişnuit de ani buni să vină să-şi achite dările chiar la începutul anului, ca să scape de-o grijă.
Braşovenii au timp până la sfârşitul lunii martie să beneficieze de reducerea de 5 % la plata dărilor.

De asemenea, spune Marian Voinescu – şeful Direcţie Fiscale Braşov, contribuabilii pot plăti şi online.
În acest an, taxele şi impozitele locale sunt mai mari decât anul trecut, aceasta fiind prima majorare după anul 2010.

Braşovenii plătesc cu 10% mai mult pentru impozitul pe locuinţe şi cu 15% mai mult pentru impozitele pentru terenuri şi autoturisme. Anul trecut, gradul de încasare a depăşit 90%, cu 227 de milioane de lei mai mult decât era prognozat.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.