La Miercurea Ciuc seria evenimentelor “Uniți sub tricolor”!

La Miercurea Ciuc seria evenimentelor “Uniți sub tricolor”!

0 107

 

După Odorheiu Secuiesc, a fost rândul capitalei județului Harghita să găzduiască evenimentul multicultural unic, care a reunit artiști și ansambluri românești din toate regiunile istorice, dar și maghiare și rome, care, într-o armonie deplină, și-au prezentat talentul și valorile tradiționale în fața unei săli arhipline a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Evenimentul este unic pentru județul Harghita, în cei aproape 30 de ani scurși de la Revoluție, reușind să aducă laolaltă români, maghiari și romi, strânși sub tricolorul românesc, într-un amplu gest simbolic care pune la pământ demagogia politică românească și maghiară, a politicienilor din această țară, care au alergie la înțelegerea între etniile din România.
tricolor harghita (2)

Pusi in fața faptului implinit revizionistii nu mai știu ce să facă pentru a menține și acutiza tensiunile dintre ele, pe fondul unei lipse totale de opțiuni pentru țara pe care pretind că o conduc și a căror incompetență afectează și românii și maghiarii și romii în același mod.

Iată că apar evenimente de genul celor care au avut loc în 9 și 10 mai la Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc ce demonstrează contrariul retoricii politicienilor și care arată că normalitatea este posibilă, că oamenii simplii o doresc și o afirmă, iată, public.

harghita 2018 (5)

Și ce poate fi mai sugestiv decât marșul prin Miercurea Ciuc în care tricolorul românesc este susținut la propriu de un român și o frumoasă fată de etnie maghiară, înconjurată de colegii lor artiști.

Doar de noi toți depinde ca aceste lucruri să reziste și să întărească în timp, pentru ca peste ani să putem spune că împreună, solidari cu toții, am învins minciuna și ura!
O imagine care este un puternic simbol al unei renașteri a conștiinței normalității pe care cu toții, români, maghiari și romi, trebuie să o apărăm în fața urii și minciunii promovate de cei care se hrănesc cu acestea și care sunt singura lor rațiune de a exista.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.