La Ministeriul de Interne munca voluntară a redevenit o virtute!

La Ministeriul de Interne munca voluntară a redevenit o virtute!

0 399

De cate ori „prinde” un microfon pe la  emisiunile de televiziune, dl. Goarnă, cel mai vocal lider sindical, rupe lanțul de indignare! Dumnealui este frecvent si cu mare  generozitate invitat sa spuna cat de napastuiti erau si …inca mai sunt fostii militieni. Si ca una-i una, (grosul trupei!) si-alta-i alta; adica noii sefi din M.I. ce se pensioneaza la 40-45 de ani!
Stiri pe Surse insa, scrie: „Potrivit declaraţiei de avere depusă pentru anul trecut, Dumitru Coarnă a avut trei venituri. El a câştigat 14.700 de lei ca membru al Comitetului Economic şi Social şi 52.800 de lei pensie …la 45 de ani! Cei mai mulţi bani au venit însă de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, de unde, în 2016, Dumitru Coarnă a avut un venit de peste 100 de mii de lei. Un calcul simplu arată că liderul de sindicat a câştigat în 2016 aproape 170 de mii de lei, adică peste 14.000 de lei lunar. De pe acest piedestal dumnealui se tanguie – in parte justificat! – pentru salariile neindestulatoare ale politistilor…
Si totusi la examenul de admitere la Acad. de politie ...puhoi de candidati pe un loc: dublu decat la medicina, unde intodeauna a fost „bataia pestelui”…
Iata in acest sens o fermecatoare si reala  „descriere” a redutabilului publicist, Cornel Nistorescu:

Trec mereu pe lîngă Academia de Poliție „Alexandru Ion Cuza“ de la Băneasa. De ani de zile mă surprinde un lucru. Cu fiecare vară, aglomerația din preajma acestor universități de ofițeri se mărește vizibil. Ce să înțeleg din asta? Că pentru cei tineri și pentru părinții lor a devenit din ce în ce mai interesant și mai tentant să urmeze o carieră în domeniu. Doar nu pericolul și riscurile pot să determine un asemenea interes enorm pentru o profesie care a generat și atîtea bancuri!? Adică să devină polițiști doar de amorul artei. Parcă toate mamele de domnișoare ar cînta o melodie faimoasă printre studenți, mai ales la petreceri: „Polițai să-ți dea mămica?“.

Haina de poliție impune respect, zic oamenii simpli, salariile sunt bunicele, dacă nu măricele, există și o soldă pentru îmbrăcăminte, ce mai, nu-i rău deloc si e sigur! Plus un etc. despre care toți se feresc să vorbească. La acest etc. ar trebui subînțelese tot felul de avantaje care nu sunt acceptate în public, dar care funcționează la greu. De regulă, sunt formulate la modul aluziv, deși ele există cu siguranță.Am cunoscut pe cineva care a avut o piață agroalimentară în sectorul lui de responsabilități și nu a cumpărat niciodată nimic de acolo. Și care mai avea și o zicală tipic românească: „Nepoate, mîncăm de la locul de muncă!“.

Mai mulți chestori (un soi de generali de Interne) s-au pensionat la 45 de ani cu pensii de peste 10.000 lei și apoi s-au reangajat consilieri ai ministrului. Cînd a izbucnit scandalul pensiilor speciale, iar exemplele de la MAI au început să curgă, doamna ministru a ieșit la rampă să ne spună că și dînsa are cinci asemenea exemple de mari specialiști, foști chestori (adică generali) și care s-au retras cu pensii enorme, beneficiind și de enorme salarii de consilieri. Ei bine, minune a minunilor! Chestorii (generalii în cauză) au renunțat la salariul incriminat de consilier și o sfătuiesc pe doamna ministru pe gratis… Care va să zică, generalii la 45 de ani sunt fericiți să lucreze pentru Ministerul Administrației și Internelor pe gratis. Vor să recompenseze populația cu muncă pe gratis, ca o binefacere. Sună ilogic, trăsnit și dubios. De ce nu recurg la asemenea binefaceri și alți generali, de armată, de SRI, de SPP sau de la SIE?”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.