Lacrimi şi nervi la Neuropsihiatrie şi Pneumoftiziologie Braşov

Lacrimi şi nervi la Neuropsihiatrie şi Pneumoftiziologie Braşov

0 94

Salariile în Sănătate au crescut, au scăzut în schimb veniturile. Anomalia Revoluţiei fiscale a fost demonstrată şi la Braşov de lefurile primite în această dimineaţă de angajaţii de la Neuropsihiatrie şi Pneumoftiziologie. 662 de infirmiere şi îngrijitoare din unităţile medicale aflate în subordinea CJ Braşov au pierdut sute de lei din leafă

Salariile în Sănătate au crescut, au scăzut în schimb veniturile. Anomalia Revoluţiei fiscale a fost demonstrată şi la Braşov de lefurile primite în această dimineaţă de angajaţii de la Neuropsihiatrie şi Pneumoftiziologie.
662 de infirmiere şi îngrijitoare din unităţile medicale aflate în subordinea CJ Braşov au pierdut sute de lei din leafă după ciuntirea sporurilor. Sindicaliştii din Sănătate se pregătesc de proteste masive împotriva politicii salariale a Guvernului.

La Spitalul de Neuropsihiatrie, infirmierele şi îngrijitoarele au ieşit să protesteze încă de dimineaţă. Infirmierei Elena Budaşcă i-a scăzut salariul cu 500 de lei, după ce că i-a fost tăiat sporul cu 25% şi îl invită pe ministrul Sănătăţii să vină să lucreze pe post de infirmieră.
Brancardierul Gheorghe Munteanu a pierdut cam 400 de lei la salariu şi se gândeşte serios să-şi găsească o altă slujbă.
Să renunţe la slujba de infirmieră se gândeşte şi Daniela Păvălucă, după 23 de ani de când lucrează în Psihiatrie şi după ce salariul i-a fost ciuntit cu 600 de lei.
Un şoc au avut şi o parte dintre angajaţii de la Pneumoftiziologie când şi-au primit de dimineaţă salariul.
Sindicaliştii au atras de mult atenţia asupra aberaţiilor aplicării noului regulament de sporuri, care creează acum discriminări uriaşe în interiorul echipei medicale.

Potrivit liderului sindicatului Sanitas Braşov, „nu poţi să zici că va creşte calitatea actului medical când trei sferturi din echipă este nemulţumită. Cum să crească calitatea actului medical, actul medical nu-l fac doar medicii şi asistenţii, îl face toată echipa în care intră tot personalul”
Sindicaliştii se întâlnesc joi la Consiliul Naţional, pentru a decide calendarul acţiunilor de protest. Conform unei analize făcute de Consiliul Judeţean Braşov, aproximativ 662 de infirmiere şi îngrijitoare primesc un salariu mai mic faţă de luna anterioară, ca urmare a reducerii sau eliminării unor sporuri.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.