„Laptele şi cornul” au ajuns gunoi pe câmp în Noua

„Laptele şi cornul” au ajuns gunoi pe câmp în Noua

Zeci de cornuri şi cutii de lapte au fost descoperite pe un câmp din cartierul Noua Produsele ar fi trebuit să ajungă la elevi, în cadrul programului „cornul şi laptele”. Conducerea scolii general nr. 9, situată în apropiere, pretinde că produsele nu au fost aruncate nici de angajaţii nici de elevii şcolii. Comisarii Gărzii de Mediu, Inspectorii DSV şi poliţiştii locali au deschise anchete în acest caz

Zeci de cornuri şi cutii de lapte au fost descoperite pe un câmp din cartierul Noua
Produsele ar fi trebuit să ajungă la elevi, în cadrul programului „cornul şi laptele”. Conducerea scolii general nr. 9, situată în apropiere, pretinde că produsele nu au fost aruncate nici de angajaţii nici de elevii şcolii. Comisarii Gărzii de Mediu, Inspectorii DSV şi poliţiştii locali au deschise anchete în acest caz.
La doi paşi de un loc de joacă din cartierul Noua, o bucată de teren s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Deşeuri aruncate sunt însă cornuri, cutii de lapte şi de iaurt pe care elevii de şcoală generală le consumă în fiecare zi.
De cum au aflat din presă că ar putea apărea un posibil focar de infecţie, comisarii Gărzii de Mediu, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi poliţiştii locali au verificat situaţia în teren. Medicii DSV au preluat şi probe din alimentele găsite pe câmp.
Acum, toate privirile sunt îndreptate către şcoala generală numărul nouă din Braşov. În apropiere funcţionează două corpuri de clădire ale unităţii de învăţământ, iar autorităţile suspectează că de acolo provin deşeurile. Mariana Ciorbă – director adjunct Şcoala Generală 9 Braşov, pretinde, însă, că resturile de alimente şcolare nu provin de la această unitate de învăţământ.
Braşovenii care recurg la o asemenea soluţie pentru a scăpa de gunoiul menajer trebuie să ştie că se pot alege cu amenzi usturătoare, care pot ajunge la 2000 de lei.
Pe internet, poze cu cornurile şi cutiile de lapte aruncate au apărut de câteva zile. Autorităţile trebuie să stabilească de cât timp a fost transformat terenul în groapă de gunoi. Comisarii de mediu si poliţiştii locali au cerut firmei de salubritate care se ocupă de această zonă să ridice deşeurile în cel mai scurt timp.

Vifor Rotar

 

COMENTARII