Legăturile cu străinătatea – marele succes al FIDC Brasov

Legăturile cu străinătatea – marele succes al FIDC Brasov

Se poartă discuţii pentru realizarea unei coproducţii cu Teatrul Naţional din Chişinău, care a câştigat şi marele premiu ale ediţiei din acest an a Festivalului. De asemenea, se poartă negocieri cu Vasile Nedelcu, regizorul spectacolului din Marea Britanie, pentru a realiza o reprezentație la Braşov

Un succes de casă, de public, de critică, la care au luat parte peste 5600 de braşoveni. Cele 10 zile de Festival Internaţional de Dramaturgie Contemporană au fost foarte bine primite de publicul braşovean, dar a fost şi o carte de vizită pentru Braşov, în străinătate, de unde au venit să joace sub Tâmpa trupe din Franţa, Marea Britanie, Ungaria şi Republica Moldova. De altfel, marele câştig este crearea de legături cu instituţii din ţară şi străinătate.
Acum se poartă discuţii pentru realizarea unei coproducţii cu Teatrul Naţional din Chişinău, care a câştigat şi marele premiu ale ediţiei din acest an a Festivalului. De asemenea, se poartă negocieri cu Vasile Nedelcu, regizorul spectacolului din Marea Britanie, pentru a realiza o reprezentație la Braşov.
Teatrul Sică a fost invitat să ia parte, în 8 decembrie, la premiera unui spectacol în Ungaria.
Potrivit lui Dan Cogălniceanu, managerul Teatrului Sică Alexandrescu, înainte de începerea acestuia, delegația brașoveană îi va înmâna actriței Anna Kubik premiul de interpretare obţinut la festival în ediţia de anul acesta.
De asemenea, organizatorii susţin că ediţia din acest an a Festivalului a adus şi încasări consistente, de peste 170 de mii de lei. Reprezentanţii municipalităţii vor ca şi în anul următor, festivalul să fie unul internaţional, iar bugetul ar putea fi suplimentat.

Vifor Rotar

COMENTARII