Legile de modificare a JustițieI merg înainte – ICCJ, pusă la colț...

Legile de modificare a JustițieI merg înainte – ICCJ, pusă la colț de Comisia de la Veneția

0 96

Sesizata de ICCJ Bucuresti pe tema modificarilor aduse legilor Justitiei, Comisia de la Venetia a transmis scurt Curtii noastre Supreme ca nu este abilitata sa solicite un astfel de aviz.

O pată greu de șters de pe obrazul Justiției
Raspunsul ii umple de rusine pe magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, despre care noi toti romanii credeam ca sunt toba de carte si profesionalism. Nu de alta, dar ICCJ este instanta suprema la nivel national. Iata insa ca expertii independenti din domeniul dreptului constitutional care ofera consultanta de specialitate Consiliului Europei spun ca magistratii nostri de top mai trebuie sa puna mana pe carte. Dincolo de pata aruncata pe obrazul ICCJ, un astfel de raspuns este de natura sa imbarlige si mai tare razboiul national declansat de modificarea legilor Justitiei.

cristina tarcea ICCJ si a luat o de la Venetia

Magistratii condusi de Cristina Tarcea, corigenti in fata Comisiei de la Venetia

Un razboi in care de la o zi la alta tot mai multi oameni isi dau seama ca niciuna dintre tabere – politicieni si magistrati – nu joaca de fapt de partea binelui. Si asta desi multi sunt tentati sa dea dreptate magistratilor care ii acuza pe politicieni ca nu urmaresc decat sa puna capastru Justitiei.
Varianta credibila, dar ce te faci cand Justitia este aparata de magistrati interesati de pastrarea privilegiilor si a statu-quo – ului lor actual, unul care le permite sa actioneze gresit sau excesiv fara riscul de a fi trasi la raspundere? Ba pe deasupra mai vine si cate o punere la punct din partea unor respectabile institutii internationale, care confirma accederea in magistratura a unor oameni lipsiti de stiinta de carte si de profesionalismul necesar.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.