Liceenii informaticieni, cu sprijinul echipei Blue Streamline, şi-au construit maşini de curse

Liceenii informaticieni, cu sprijinul echipei Blue Streamline, şi-au construit maşini de curse

0 74

30 de adolescenţi de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” au muncit toată vara să realizeze bolizii cu care vor concura la o competiţie din Marea Britanie. Proiectul pilot în România urmăreşte formarea unei echipe care să facă faţă la concursuri de viteză cu elevi din toată lumea

30 de adolescenţi de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” au muncit toată vara să realizeze bolizii cu care vor concura la o competiţie din Marea Britanie. Proiectul pilot în România urmăreşte formarea unei echipe care să facă faţă la concursuri de viteză cu elevi din toată lumea.
În curtea şcolii elevii şi-au prezentat monoposturile colegilor, profesorilor şi părinţilor. Pentru a realiza maşinuţele de curse, adolescenţii au primit ajutor din partea echipei Blue Streamline de la Universitatea Transilvania, cea care participă de aproape zece ani la concursuri de formula 1 pentru studenţi.
Elevii de la informatică a fost împărţiţi în trei echipe: Firerace, Hydra şi Phoenix.
O sală de sport de la Universitatea Transilvania a fost transformată în atelier pentru micii constructori. Pentru a ajunge la aceste performanţe elevii au pornit, normal de la cunoştinţele de la orele de matematică, fizică, chimie şi informatică.
Cursa urmăreşte atât viteza cu care se deplasează maşină cât şi autonomia acesteia.
Vlad Radu Schiller, de la echipa Phoenix, partea mai grea a fost la optimizarea monopostului, prelungirea bateriei şi creşterea vitezei.
Pe 23 septembrie, cele trei echipe de la liceul de informatică se vor întrece într-o competiţie de viteză, care se va organiza în parcarea unui mall din Braşov.
Câştigătorii vor putea reprezenta, mai apoi, liceul la un concurs internaţional de formula 1 pentru elevi, care va avea loc în Londra.

Vifor Rotar

COMENTARII