Liceul Andrei Mureşanu, singurul din ţară ales pentru Proiectul Erasmus

Liceul Andrei Mureşanu, singurul din ţară ales pentru Proiectul Erasmus

0 133

30 de elevi braşoveni vor învăţa în Franţa meseria pe care doresc să o urmeze. Un proiect Erasmus aduce împreună şcoli din Franţa, Italia, Grecia, Suedia şi România iar elevi din aceste ţări vor merge câteva zile în şcoli din celelalte ţări în care se derulează proiectul

30 de elevi braşoveni vor învăţa în Franţa meseria pe care doresc să o urmeze. Un proiect Erasmus aduce împreună şcoli din Franţa, Italia, Grecia, Suedia şi România iar elevi din aceste ţări vor merge câteva zile în şcoli din celelalte ţări în care se derulează proiectul. Elevii de la Liceul Andrei Mureşanu din Braşov vor avea ocazia să meargă în Franţa sau în Italia.
Potrivit Magdalenei Konz, responsabil proiect, este vorba despre un parteneriat strategic doar între şcoli pe tema orientării profesionale a elevilor aflaţi în dificultate.
În primul din cei doi ani de implementare, elevii vor face stagiu de o săptămână de practică în domeniul ales de către ei. În al doilea an de implementare, elevii vor face stagii în străinătate, tot în domeniul ales de ei. Elevii de gimnaziu vor merge la Bordeaux, în Franţa, iar cei de liceu vor ajunge la Gravina in Puglia – Italia.
Potrivit Claudei Thoner, profesoară din Bordeaux, sunt elevi de 14, 15 şi 16 ani care vor face un stagiu în România, stând la un elev român pentru ca apoi elevul din România să fie primit de cel din Franţa care se pregăteşte pentru aceeaşi meserie.
O altă profesoară bordeleză, Virginie Pandeles, spune că, în felul acesta, elevii vor putea compara cum se face această meserie în Franţa şi în România, asemănările şi diferenţele dintre cele două sisteme.
În stagiile pe care le vor petrece în ţara lor, elevii vor fi în grupuri de câte 10, în timp ce în stagiile din străinătate vor merge câte 6. Din România, pentru derularea acestui program a fost ales Liceul Pedagogic Andrei Mureşanu din Braşov.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.