“Liliecii Negri” s-au întors acasă

“Liliecii Negri” s-au întors acasă

0 99

120 de militari din Batalionul 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului, parte componentă a Grupului de luptă al NATO din Polonia, şi-au încheiat cu succes misiunea de şase luni în afara ţării

120 de militari din Batalionul 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului, parte componentă a Grupului de luptă al NATO din Polonia, şi-au încheiat cu succes misiunea de şase luni în afara ţării. Ceremonia de repatriere din Polonia a avut loc în prezenţa colegilor rămaşi în ţară, a familiilor şi oficialităţilor locale.
Cei 120 de militari, având în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON, au fost dislocați, în perioada septembrie 2017 – martie 2018, ca parte a Grupului de luptă al NATO condus de SUA, cu misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianţei. Msiunea a fost o punere în aplicare a măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia.
Jumătatea de an petrecută alături de partenerii NATO nu a fost deloc uşoară însă a meritat, spun militarii care au petrecut iarna în Polonia.
Şi mai greu a fost pentru cei în familiile cărora s-au întâmplat diverse evenimente. Pentru cazuri speciale unii s-au putut întoarce preţ de câteva zile acasă. Depărtarea a fost grea şi pentru cei rămaşi acasă, care au jubilat însă ieri, când familiile s-au reîntregit.
Trei dintre militarii abia întorşi în ţară au primit emblema de merit în slujba păcii iar altor cadre care s-au remarcat în misiunea din Polonia le-au fost decernate diplome de merit. Militarii din Braşov au predat misiunea colegilor din Batalionul 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu”, de la Craiova, care vor executa o altă misiune de şase luni.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.