Limitatoarele de viteză reapar pe străzile braşovene

Limitatoarele de viteză reapar pe străzile braşovene

0 83

După ultimele tragedii în trafic, reprezentanţii Comisiei de Circulaţie de la nivelul Primăriei au stabilit ieri şi dotarea cu semafoare cu buton a câtorva treceri de pietoni din oraş, printre care şi cea de pe Calea Bucureşti, unde vineri a avut loc un accident mortal

După ultimele tragedii în trafic, reprezentanţii Comisiei de Circulaţie de la nivelul Primăriei au stabilit ieri şi dotarea cu semafoare cu buton a câtorva treceri de pietoni din oraş, printre care şi cea de pe Calea Bucureşti, unde vineri a avut loc un accident mortal.

În ultimele zile s-au făcut din nou analize ale mai multor treceri de pietoni din oraş. Deşi va fi destul de greu pentru maşinile de deszăpezire să evite limitatoarele de viteză amplasate la trecerile de pietoni, reprezentanţii Comsiei de Circulaţie din cadrul Primărie Braşov au stabilit remontarea acestor sisteme în câteva zone. În plus acolo unde poliţiştii au constatat că pietonii obişnuiesc că traverseze neregulamentar, se vor monta parapeţi.
Prroiectul municipalităţii de instalare a semafoarelor cu buton sau cu undă verde va continua în următoarea perioadă. Trei semafoare de pe Calea Feldioarei vor avea de anul viitor semafor, aşa cum va exista unul şi în cartierul Tractoru, pe strada 13 decembrie, după sensul giratoriu.
Trecerea de pietoni de pe Calea Bucureşi unde a fost accidentat mortal un bărbat de 73 ani era prinsă de anul trecut în acest proiect.
Potrivit lui Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, pe Calea Bucureşti a fost finalizată instalarea semaforului, care deja funcţionează pe galben intermitent şi care va trece în următoarele zile pe funcţionare normală.
În municipiul Braşov există aproximativ 80 de treceri de pietoni.

Vifor Rotar

COMENTARII