Manifestări impresionante de Ziua Pompierilor

Manifestări impresionante de Ziua Pompierilor

0 76

Salvatorii braşoveni vor marca şi în acest an ziua de 13 septembrie 1848 când cei 166 de bravi ostaşi ai Capitalei în frunte cu căpitanul Pavel Zăgănescu au căzut în bătălia de pe Dealul Spirii. Braşovenii sunt invitaţi marţi în parcarea mall-ului din cartierul Tractorul

Salvatorii braşoveni vor marca şi în acest an ziua de 13 septembrie 1848 când cei 166 de bravi ostaşi ai Capitalei în frunte cu căpitanul Pavel Zăgănescu au căzut în bătălia de pe Dealul Spirii.
Braşovenii sunt invitaţi marţi în parcarea mall-ului din cartierul Tractorul pentru a asista la exerciţiile demonstrative şi concursurile organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” Braşov.
Începând cu ora 13 pompierii au organizat un ceremonial aniversar urmat de o paradă cu forţe şi mijloace.
Pompierii avea exerciţii de descarcerare, salvare de la înălţime şi stingere de incendii.
Copiii nu au fost uitaţi nici de această dată de pompieri: cei care se vor clasa primii la concursurile organizate de salvatorii braşoveni vor fi premiaţi.
Activitatea pompierilor braşoveni este una foarte intensă: aceştia participă în medie la circa 30 de evenimente zilnic. 80 % din acestea reprezintă evenimente de natură medicală ale SMURD.
Pentru a preveni situaţii de urgenţă pompierii vor amenaja puncte mobile de informare preventivă şi se vor distribui materiale informative.
În primele opt luni ale anului, pompierii braşoveni au monitorizat ale în dispeceratul comun ISU -SAJ 290 de evenimente zilnic.

Vifor Rotar

COMENTARII