Martin Luther King Jr. III s-a întâlnit cu studenţii braşoveni

Martin Luther King Jr. III s-a întâlnit cu studenţii braşoveni

Vizită istorică la Universitatea Transilvania. Martin Luther King Jr. III, fiul cel mare al celebrului activist american pentru drepturile omului, Martin Luther King, le-a vorbit tinerilor braşoveni despre moştenirea morală a tatălui său

Vizită istorică la Universitatea Transilvania. Martin Luther King Jr. III, fiul cel mare al celebrului activist american pentru drepturile omului, Martin Luther King, le-a vorbit tinerilor braşoveni despre moştenirea morală a tatălui său.
Aflat într-un mic turneu în România, Martin Luther King III a ajuns în România, pentru prima dată, cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti. Sala de conferinţe s-a dovedit prea mică pentru cei dornici să-l asculte pe invitat vorbind în direct:
„Această lume aparţine generaţiei nenăscute încă şi a crea o lume mai bună pentru toţi copiii Domnului este o misiune pe care întotdeauna mi-am asumat-o”, le-a spus studenţilor oaspetele din Statele Unite.
Martin Luther King III le-a vorbit tinerilor despre lupta pentru egalitate, drepturi civile și mișcarea de acțiune non-violentă inițiată de tatăl său.
În fapt, aceasta este moştenirea lăsată de tatăl său pe care, neobosit, o propovăduieşte în lume, o moştenire a speranţei şi iubirii, pentru un viitor mai bun. Căci, la jumătate de secol de la asasinarea tatălui său, SUA, de exemplu, încă se mai confruntă cu rasimsmul.
Detalii cu atât mai interesante cu cât au fost comunicate de un personaj de talia lui Martin Luther King III, consideră conf.univ.dr. Adrian Lăcătuş, Facultatea de Litere Universitatea Transilvania Braşov, convins că nimic nu suplineşte o întâlnire directă cu o personalitate carismatică, de o prezenţă reală umană.
Alături de studenţi ai Facultăţii de Litere, la întâlnirea cu Martin Luther King au participat şi şagunişti, încântaţi de ocazia de a asculta discursul memorabil.
Martin Luther King Jr. III este implicat în activităţile Drum Major Institute, o organizaţie transnaţională axată pe găsirea, susţinerea, finanţarea şi crearea de programe şi alianţe care promovează relaţiile umane bazate pe echitate şi respectarea drepturilor omului.

Vifor Rotar

COMENTARII