Masacru în pădurile din ograda Gărzii Forestiere Brașov

Masacru în pădurile din ograda Gărzii Forestiere Brașov

0 37

Deși 2539 de metri cubi de masă lemnoasă au fost puși la pământ în pădurile din județ, conducerea Gărzii Forestiere Brașov nu crede că sunt motive de îngrijorare

Pagube de peste 1 milion de lei din tăieri ilegale în pădurile județului Brașov, numai în trimestrul 3 al anului trecut. Deși 2539 de metri cubi de masă lemnoasă au fost puși la pământ în pădurile din județ, conducerea Gărzii Forestiere Brașov nu crede că sunt motive de îngrijorare. Ce-i drept, Brașovul stă bine în comparație cu Sibiul, unde prejudiciul creat de exploatările ilegale depășește 6,6 milioane de lei. Fenomenul există și va exista în continuare, spun șefii Gărzii Forestiere Brașov.

Corpul de control al ministrului Apelor şi Pădurilor, împreună cu delegaţi din Serviciul Control Regim Silvic şi Cinegetic din cadrul Direcţiei Generale Păduri, au efectuat la finalul anului trecut mai multe controale la Garda Forestieră Braşov, pe raza căreia se află judeţele Sibiu, Mureş şi Braşov. În verificărilor au fost constatate încălcări ale legislaţiei silvice, precum şi un volum enorm de masă lemnoasă tăiată ilegal pe raza Ocolului Silvic Sibiu.
Ing. Ignat Cristian Vasilică, inspectorul șef al Gărzii Forestiere Brașov, spune că acțiunea specialiștilor de la minister a probat „un volum destul de mare, îngrijorător chiar, de tăieri ilegale: 23.148 de metri cubi cu un prejudiciu de 6.609000 de lei.
În ceea ce privește județul Brașov datele pentru întreg anul 2018 nu au fost încă finalizate.

Controalele efectuate la ocoalele silvice nu au relevat însă un fenomen îngrijorător, consideră oficialii Gărzii Forestiere Brașov.
Mihai Abutnăriței, purtător de cuvânt Garda Forestieră Brașov, spune că cele 116 infracțiuni cu un volum tăiat ilegal de 2.539 de metri cubi și un prejudiciu de 1.054.576 de lei nu reprezintă o dinamică alarmantă și că fenomenul defrișărilor ilegale există și va exista în continuare.
După avizarea şi aprobarea raportului de control, Ministerul Apelor şi Pădurilor urmează să sesizeze instituţiile în drept pentru cercetări specifice.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.