Mașinile electrice favorizate – stații de încărcare mai bine semnalizate

Mașinile electrice favorizate – stații de încărcare mai bine semnalizate

0 32

Direcția Tehnică din Primăria Brașov va reface semnalizarea stațiilor de încărcare a mașinilor electrice din oraș. Decizia a venit în urma sesizării consilierului local PSD Silviu Achim, care atrăgea atenția asupra modului deficitar de semnalizare a acestor stații.

Acțiunea de refacere va fi dublată de o strategie de a-i împiedica pe șoferii care dețin mașini obișnuite să parcheze în locurile amenajate pentru autovehiculele electrice și hibrid. Edilii vor lua analiza și propunerea ca autovehiculele electrice sau hibrid care parchează pe aceste locuri să nu fie taxate pentru locurile de parcare.

Municipalitatea a obținut fonduri de la Guvernul României pentru amplasarea în Brașov a încă 17 stații de încărcare pentru mașini electrice.

Banii au venit prin ,,Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ”. Edilii spun că lucrările de refacere a semnalizării stațiilor de încărcare vor demara imediat ce vremea o va permite.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.