„MCV este pur politic şi pur consultativ”susțien europarlamentarul brașovean Răzvan Popa

„MCV este pur politic şi pur consultativ”susțien europarlamentarul brașovean Răzvan Popa

0 49

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa crede că raportul MCV devastator pentru România formulat de Comisia Europeană este pur politic şi pur consultativ

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa crede că Raportul MCV devastator pentru România formulat de Comisia Europeană este pur politic şi pur consultativ.
Comisia Europeana a publicat, saptamana trecută Raportul MCV pentru Romania. În concluziile de o duritate fara precedent se cere, printre altele, „suspendarea imediata” a implementarii Legilor Justitiei, a ordonantelor de urgenta care le vizeaza si a procedurilor de numire si revocare a procurorilor-sefi. Europarlamentarul braşovean Răzvan Popa susţine că MCV ul este doar un mecanism politic.
„Modificarea in forta a Legilor Justitiei, presiunile asupra independentei sistemului judiciar in general si a DNA in particular si alte masuri care au subminat lupta anticoruptie au pus sub semnul intrebarii ireversibilitatea progreselor facute.
Este una din formulările raportului, pe care europarlamentarul Popa îl respinge, aşa cum au făcut, de altfel, au făcut toţi demnitarii PSD.
Asociaţia „Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” a transmis printr-un comunicat recent o decizie a Curţii Constituţionale nr. 2 din 11 ianuarie 2012 potrivit căruia Curtea Constituţională a României apreciază că poziţia de membru al Uniunii Europene „impune statului român obligaţia de a aplica acest mecanism şi a da curs recomandărilor stabilite în acest cadru, în conformitate cu dispoziţiile art. 148 alin. (4) din Constituţie.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.