Mecatroniștii brașoveni au făcut furori la Naționalele de la Sibiu

Mecatroniștii brașoveni au făcut furori la Naționalele de la Sibiu

Studenţii de la Mecatronică au obţinut două locuri I, un loc II, o menţiune şi două premii speciale la concursurile naţionale de mecatronică de la Sibiu. Mulţi dintre cei care studiază în Universitatea Transilvania sunt contactaţi încă de pe băncile şcolii de firme care abia aşteaptă să îi angajeze

Studenţii de la Mecatronică au obţinut două locuri I, un loc II, o menţiune şi două premii speciale la concursurile naţionale de mecatronică de la Sibiu. Mulţi dintre cei care studiază în Universitatea Transilvania sunt contactaţi încă de pe băncile şcolii de firme care abia aşteaptă să îi angajeze.
La „Zilele Educaţiei Mecatronice“, echipele Universităţii Transilvania au participat la cinci competiţii, la finele cărora s-au întors cu mai multe premii şi menţiuni. Cea mai bună clasare a studenţilor braşoveni – locul I, a fost la Olimpiada Naţională de Mecatronică – secţiunea „Sisteme mecatronice”.
Aici, studenţii şi-au demonstrat abilităţile de programare şi asamblare a unor sisteme mecanice, electrice şi pneumatice – practic au gândit o bandă de sortare care ar funcţiona în orice fabrică de producţie.
Tot locul I a fost obţinut şi la Concursul Naţional de Sisteme Mecatronice de Zbor fără Pilot. Performanţa aparţine unor studenţi de anul III care au demonstrat că sunt cei mai pricepuţi la mânuirea aparatelor de zbor tip drone.
Palmaresul mecatroniştilor a fost îmbogățit şi de premii speciale oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării.
Programul de studii de licenţă Mecatronică, din cadrul Facultăţii de Design de Produs şi Mediu, este primul program de mecatronică din România care a obţinut în anul 2017 certificarea EUR-ACE® ce confera absolvenţilor acestei specializări diploma de inginer recunoscută la nivel internaţional.

Vifor Rotar

COMENTARII