Medicii de familie protestează astăzi în faţa Guvernului

Medicii de familie protestează astăzi în faţa Guvernului

0 84

După ce au pichetat Prefecturile şi sediile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, medicii de familie protestează la Bucureşti. Societatea Naţională pentru Medicina de Familie a anunţat că astăzi, în faţa Guvernului, va fi organizat un protest faţă de birocratizarea sistemului de sănătate

După ce au pichetat Prefecturile şi sediile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, medicii de familie protestează la Bucureşti. Societatea Naţională pentru Medicina de Familie a anunţat că astăzi, în faţa Guvernului, va fi organizat un protest faţă de birocratizarea sistemului de sănătate.

Cadrele sanitare dar şi pacienţi din toate judeţele ţării vor milita pentru un act medical curat şi pentru o asistenţă primară puternică. Medicii de familie sunt nemulțumiți, de asemenea, de lipsa posibilităţii de a elibera anumite reţete şi de a evita, în acest fel, să-i pună pe bolnavi pe drumuri.

Protestul din faţa Guvernului va începe la ora 11.00, iar la ora 12.00, cadrele medicale îşi vor reînnoi jurământul de medici. În urmă cu două săptămâni, sute de medici de familie au pichetat sediile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, din toată ţară, unde au şi depus memorii cu revendicările lor.

Vifor Rotar

COMENTARII