Meleșcanu a ajuns numărul 2 în stat dupa ce a fost ales...

Meleșcanu a ajuns numărul 2 în stat dupa ce a fost ales președinte al Senatului

0 25

Teodor Meleșcanu mai tare decât Alina Gorghiu și toată opoziția lui Iohannes!
Meleșcanu susține că este membru ALDE și că va depune toate eforturile pentru continuarea actului de guvernare, colaborarea cu PSD trebuie să continue!!

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului, după ce a fost propus pentru această funcție de PSD, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu.
Meleșcanu a fost ales în al doilea tur cu 73 de voturi în timp ce contracandidata sa Alina Gorghiu, susținută de PNL, a obținut 59 de voturi.
Astfel, social democrații au reușit să-și impună candidatul deși nu aveau numărul necesar de voturi pentru validarea acestuia. Grupul PSD a avut 67 de voturi iar diferența de șase voturi a venit de la senatorii ALDE, susțin sursele din interiorul plenului.

Tăriceanu si Melescanu
Melescanu și Tăriceanu

Declarație Meleșcanu
„Sunt membru ALDE și intenționez să rămân în partid. Sunt multe modalități să contribui la dezvoltarea ALDE. Prima va fi operațiunea de împărțire a principalelor funcții în cadrul Biroului Permanent al Senatului, al comisiilor și multe altele.
Voi încerca să îmi promovez colegii astfel încât ei să își prezinte ideile, propunerile (…)
Noi am fost doi ani și jumătate în Guvern împreună cu PSD. S-au făcut multe lucruri bune și mai puțin bune. E foarte delicat să stai pe peron și să dai cu pietre în geamurile trenului care trece. Nenorocirea este că dacă faci asta, rămâi pe peron pentru foarte mult timp”, a explicat Meleșcanu imediat după alegerea sa.
Ulterior, Meleșcanu a declarat că, din punctul său de vedere, colaborarea cu PSD trebuie să continue. „Da, este vorba de a continua colaborarea cu PSD pe baza programului pe care l-am avut în 2016”, a spus el.

Viorica Dăncilă susținea că funcția de președinte al Senatului a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru, în condițiile în care Meleșcanu este încă membru al acestei formațiuni.

Plenul Senatului

Ambițiile lui Tăriceanu au fost anulate, deși ALDE a avut propriul candidat în persoana lui Ion Popa, algerea lui Meleșcanu nu a putut fi blocată.

Vom vedea dacă fostul șef al Seanatului, Călin Popescu Tăriceanu, se va ține de cuvînt, el a afirmat că cine va accepta o funcție în Parlament fără susținerea ALDE va fi exclus din partid, făcând referire la Teodor Meleșcanu.
Vă reamintim, Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat în plen demisia din funcția de președinte al Senatului chiar la începutul sesiunii parlamentare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.