Meningita a ucis un adolescent la Braşov

Meningita a ucis un adolescent la Braşov

0 219

Un adolescent a murit, cel mai probabil, de meningita si alti 8 tineri sunt internati la Infectioase cu suspiciune de boală. Adolescentul de 17 ani a decedat în noaptea de miercuri spre joi după ce a ajuns cu febră şi dureri de cap, la Spitalul de Copii. Alţi opt tineri, cu vârste între 17 şi 22 de ani, sunt suspecti de meningita, dintre care doi au manifestări clinice de boală

Un adolescent a murit, cel mai probabil, de meningita si alti 8 tineri sunt internati la Infectioase cu suspiciune de boală. Adolescentul de 17 ani a decedat în noaptea de miercuri spre joi după ce a ajuns cu febră şi dureri de cap, la Spitalul de Copii. Alţi opt tineri, cu vârste între 17 şi 22 de ani, sunt suspecti de meningita, dintre care doi au manifestări clinice de boală. Medicii aşteaptă rezultatele probelor trimise la Institutul „Matei Balş”, care să confirme sau să infirme diagnosticul. Direcţia de Sănătate Publică Braşov a declanşat o anchetă. Vă avertizăm, urmează detalii cu un puternic impact emoţional.
Tânărul, elev al Liceului Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu”, a ajuns la spital cu dureri de cap şi febră. S-a stins fulgerător, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa.
Acum , în şcoala unde învăţa tânărul este doliu. În ultima bancă a clasei ard lumânările, iar o fotografie aminteşte de adolescentul din clasa a X-a. Profesorilor, dar mai ales colegilor lui nu le vină să creadă. Miercuri fusese la şcoală.
Potrivit unor surse, tânărul a participat, împreună cu alţi colegi, la o petrecere de majorat. Imediat, după stabilirea diagnosticului a fost declanşată o anchetă epidemiologică.
Între timp, colegii de clasă, dar şi alţii, de la alte şcoli, au fost trimişi fie la Spitalul de Boli Infecţioase, fie la medicul de familie. De asemenea, elevii Liceului, care stau în cămin au fost duşi la Spitalul de Boli Infecţioase pentru analize, iar diriginţii au luat legătura cu părinţii copiilor pentru a-i duce fie la spital, fie la medicul de familie.
Profesorii au început să ia deja tratamentul pofilactic, spune directorul adjunct al insituţiei. Între timp, la Prefectură au fost convocaţi toate autorităţile care au legătură în acest caz. Joi şi vineri, la Spitalul de Boli Infecţioase s-au prezentat 135 de copii, care au şi fost consultaţi de personalul medical mobilizat pentru această situaţie. Unul dintre ei a fost internat. În total, acum sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase opt elevi, confirmă dr. Ramona Ionescu, managerul spitalului.
Ceilalţi şase au semne de meningită la debut, spun medicii, cu frisoane, febră, dureri de cap şi ameţeli, dar niciunul dintre ei nu a avut redoare de ceafă, care pune diagnosticul de meningită. Starea tuturor este favorabilă, spun medicii.
În şcoală a început deja dezinfecţia, iar în perioada următoare, după ce se va stabili care au fost contacţii, vor fi dezinfectate şi alte şcoli.

Vifor Rotar

 

COMENTARII