Metoda Accidentul rămâne preferata escrocilor

Metoda Accidentul rămâne preferata escrocilor

0 116

Aceşţia au însă şi alte metode la îndemână pentru a stoarce bani de la naivi. Poliţiştii le-au reamintit ieri braşovenilor să fie vigilenţi şi să nu cadă în plasa infractorilor, dându-le bani sau deschizându-le uşa

Aceşţia au însă şi alte metode la îndemână pentru a stoarce bani de la naivi. Poliţiştii le-au reamintit ieri braşovenilor să fie vigilenţi şi să nu cadă în plasa infractorilor, dându-le bani sau deschizându-le uşa. Oamenii legii spun că după ani şi ani de campanii de informare, numărul înşelăciunilor a început să scadă.
În cea de-a treia zi a Săptămânii prevenirii criminalităţii, acţiunile oamenilor legii s-au concentrat pe prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului. Cea care produce în continuare pagube uriaşe este metoda Accidentul, ale cărei ţinte preferate sunt vârstnicii. Unii şi-au pierdut economiile de-o viaţă în urma unui telefon prin care erau anunţaţi că o rudă a făcut accident şi trebuie să trimită rapid bani pentru a-l scăpa de consecinţe sau pentru spitalizare.
Metode prin care sunt înşelaţi vârstnicii sunt destule. Escrocii se dau drept vânzători de produse la preţuri promoţionale şi cer să intre în casă sau spun că sunt angajaţi ai unor companii şi trebuie să facă diverse lucrări. Astfel de acţiuni au loc periodic, iar oamenii legii spun că rezultatele încep să se vadă. Potrivit cms şef Mihaela Hermenean, şef Birou Analiză şi Prevenirea Criminalităţii IPJ Braşov, în ultima perioadă s-au înregistrat mai multe tentative de înşelăciune decât infracţiuni consumate.
Poliţiştii le reamintesc braşovenilor să fie atenţi cu cine stau de vorbă, pe cine primesc în casă, să nu dea informaţii despre vecinii lor şi cui dau bani.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.