Mii de miei sacrificaţi au ajuns în pieţele Braşovului

Mii de miei sacrificaţi au ajuns în pieţele Braşovului

Circa 140 spaţii au fost închiriate comecianţilor care vând miei în cinci pieţe agroalimentare din oraş. Preţul este mai mic decât cel de anul trecut cu câţiva lei pe kilogram; chiar şi aşa majoritatea braşovenilor preferă să cumpere câte o pulpă şi nu un miel întreg.

Circa 140 spaţii au fost închiriate comecianţilor care vând miei în cinci pieţe agroalimentare din oraş. Preţul este mai mic decât cel de anul trecut cu câţiva lei pe kilogram; chiar şi aşa majoritatea braşovenilor preferă să cumpere câte o pulpă şi nu un miel întreg. Un kilogram de miel costă anul acesta între 20 şi 23 de lei mai puţin decît în urmă cu un an sau doi când se vindea cu 25 de lei.
La piaţa Dacia s-au deschis 50 de puncte de vânzare a mieilor. Comercianţii sunt din Bran, Rupea, zona Fărăgăşului dar şi din judeţul Covasna. Ioan Cojonel din Vulcan a adus în prima zi la piaţă 60 de carcase din care până la orele prânzului a vândut aproape trei sferturi. E mulţumit şi speră să vândă până de Paşti 500 de miei.
Braşovenii se uită la tarabe şi cu greu aleg bucăţile de carne preferate. Marfă este pentru toată lumea însă nu toţi îşi permit să cumpere un miel întreg.
Ciobanii se plâng de costurile ridicate ale unei ferme de oi dar şi de munca grea. În schimb, singurele venituri consistente le obţin o dată pe an, tocmai prin vânzarea mieilor de Paşti, spune oierul Marius Răşanu.
Braşovenii care vor să pună pe masa de Paşti preparate din carne de miel sunt sfătuiţi să cumpere numai din locuri autorizate pentru vânzare şi doar carcase ştampilate. Doar aşa au certitudinea că miei sunt verificaţi din punct de vedere sanitar.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.