Maternitatea Brașov, după ce Corpul vechi a fost reabilitat și inaugurat, una...

Maternitatea Brașov, după ce Corpul vechi a fost reabilitat și inaugurat, una din cele mai moderne din țară!

Maternitatea Brasov a devenit una dintre cele mai moderne şi bine dotate institutţii de gen din ţară Este constatarea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, care a participat la redeschiderea corpului vechi al Maternităţii

Maternitatea Brasov a devenit una dintre cele mai moderne şi bine dotate institutţii de gen din ţară Este constatarea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, care a participat la redeschiderea corpului vechi al Maternităţii, reabilitat printr-un proiect finanţat prin acordul de împrumut dintre Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii. Lucrările de reabilitare au început din 2015 şi au fost finalizate anul trecut.
După o întârziere de câteva luni, activitatea s-a mutat şi în această clădire, care cuprinde trei corpuri.
Condiţiile rivalizează cu cele oferite la privat. Secţiile de obstetrică şi neonatologie au fost reabilitate, întreg spaţiul a fost resistematizat. Sunt şase săli de operaţie la standarde europene, nouă săli de naştere individuale, care asigură intimitate în timpul naşterii, o staţie centrală de sterilizare, săli pentru mamă şi copil În saloanele rezervă, condiţiile hoteliere sunt de lux: cu TV, frigider, paturi speciale cu telecomandă, buton de chemare a asistentei, muzică ambientală. În plus….
Dr. Valeria Badea, manager Spitalul Clinic Obstetrică-Ginecologie „I.A. Sbârcea”, spune că s-a introdus până și echipament de unică folosinţă la naştere, naşterea fiind un act chirurgical.
Acum, Maternitatea va reveni la structura iniţială, cu 275 de paturi. Sorina Pintea s-a arătat foarte „încântat㔺i impresionată de modul în care arată maternitatea de stat din Brașov, despre care spune că este una dintre cele mai moderne și bine dotate din România. Titulara portofoliului de la Sănătate le-a mulțumit autorităţilor locale, Primăriei, CJ, pentru faptul că au înţeles că sănătatea este a tuturor, indiferent de culoare politică.

Investiția se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, bani de la Banca Europeană de Investiții prin Ministerul Sănătății. Pe de altă pare, Consiliul Județean și Maternitatea au investit alte două milioane de euro într-o centrală termică nouă și aparatură pentru dotarea modernă a spitalului. În medie, într-un an sunt peste 4200 de naşteri la Maternitatea Braşov, iar aici vin şi femei din alte judeţe.
Investiţiile la Maternitatea Braşov vor continua, intenţia Consiliului Judeţean fiind ca această clădire să fie eficientizată termic, printr-un proiect cu fonduri europene. Vechiul corp de clădire al Maternităţii Braşov a fost cumpărat de Consiliul Judeţean de la Biserica Evanghelică, plata făcându-se eşalonat, începând din 2014, pe o perioadă de nouă ani

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.