Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Brașov : ,, Construirea Spitalului Regional de...

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Brașov : ,, Construirea Spitalului Regional de la Brașov este o prioritate a noastră”

0 119

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a ajuns marți la Brașov, pentru a discuta pe marginea Spitalului Clinic Regional de Urgență cu Primăria și reprezentanții Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare. Fiecare dintre aceste părți își va avea rolul său în ridicarea viitoarei unități sanitare de elită. Municipalitatea a prezentat o primă viziune a viitorului spital, legat de terenul identificat și trasnferat în patrimoniul Brașovului și de numărul de paturi. Spitalul ar urma să aibă în jur de 800 până la 900 de paturi, pentru boli acute (împărțite pe departamente) și îngrijire de zi. Suprafaţa unui etaj trebuie să fie de aproximativ 120.000 m2 determinată de normele în vigoare și anume 135 m2 pentru fiecare pat. Spitalul trebuie să poată furniza îngrijire medicală pentru următoarele tipuri de cazuri critice: arsuri, urgenţe cardiologice, neurologie şi neurochirurgie, hemoragii digestive, toxicologie, alte cazuri care solicită îngrijire intensivă şi intervenţie de urgenţă(…) Va avea bloc operator cu 12 săli de operație, centru de radioterapie, centru de transfuzie de sânge și bancă de sânge.
Un partener garantat…
La rândul ei, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a dat încurajări celor prezenți în sala de consiliu a Primăriei Brașov, spunând : ,,Guvernul sprijină construcția de spitale regionale, iar eu, în calitate de ministru al Sănătății sunt aici să garantez ca aveți în mine un partener pentru construcția spitalului din Brașov. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va elabora ordinul de ministru care va defini structura spitalelor regionale după ce, în luna martie, am emis un Ordin prin care am definit spitalele regionale. Vreau sa mai adaug că, Ministerul Sănătății a decis înființarea unor centre regionale de transfuzii si colectare a plasmei, proiect susținut si de Banca Mondială. Am convingerea că Brașov va deveni un centru de excelență în țară și nu numai. Spitalul regional va fi spitalul cu cel mai nivel de competență în care vor fi tratați pacienții cu afecțiuni cu grad înalt de complexitate care necesită acces imediat la investigații și tratamente realizate cu aparatură de înaltă performanță”.
Rolul BERD, important pentru derularea acordului
După ce BERD va face un raport preliminar, pe baza căruia se vor lua deciziile, se va încheia un acord cu municipaliatea, în privința derulării acestui acord. În câteva săptămâni, cu consultanța acestui organism va fi lansat spre licitație, fie studiul de fezabilitate separat, fie împreună cu proiectul tehnic, la pachet
D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.