Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea: „Spitalul regional de la Braşov se va face!”

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea:
„Spitalul regional de la Braşov se va face!”

Sorina Pintea spune, însă, că prioritare sunt, pentru moment, spitalele regionale din Cluj, Iaşi şi Craiova. Edilii braşoveni au prevăzut bani în buget pentru elaborarea studiului de fezabilitate, dar aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să definească exact un spital regional

Sorina Pintea spune, însă, că prioritare sunt, pentru moment, spitalele regionale din Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova. Edilii braşoveni au prevăzut bani în buget pentru elaborarea studiului de fezabilitate, dar aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să definească exact un spital regional şi dotările de care trebuie să beneficieze.
Aflată la finele săptămânii trecute la inaugurarea corpului reabilitat al Maternităţii Braşov, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a comunicat disponibilitatea Guvernului de a investi în Spitalul Regional de la Braşov.
„Spitalul Regional de la Braşov se va face pentru că autorităţile locale îşi doresc asta şi pentru că ministerul îşi doreşte asta”, spunea vineri Sorina Pintea.
Municipalitatea braşoveană este în faza parcurgerii procedurii de preluarea a terenului necesar spitalului de la Institutul Cartofului, procedură pe care trebuie să o finalizeze în 15 zile. Până atunci, însă, aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să lămurească ce înseamnă un spital regional, cu criteriile şi standardele aferente:
Spitalele regionale astăzi sunt, aşa, o titulatură dar nu au fost descrise până la cel mai mic detaliu, cu număr de paturi şi tipuri de activităţi medicale”, a declarat şeful administraţiei locale braşovene.
Potrivit primarului George Scripcaru, după ce se parcurge procedura de preluare a amplasamentului pentru viitorul spital regional, acesta va fi trecut în proprietatea municipiului şi inclus în patrimoniu printr-o hotărâre de Consiliu Local. Urmează apoi ca municipalitatea să parcurgă procedura de achiziţie a unui studiu de fezabilitate.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.