Modernizare în bătaie de joc a tronsonului Braşov – Cristian a DN...

Modernizare în bătaie de joc a tronsonului Braşov – Cristian a DN 73! Răspunde cineva?

2 92

Ritmul în care avansează lucrările începute în luna iunie au dat peste cap traficul rutier dintre cele două localităţi şi îi exasperează pe şoferi. În 18 august, pe site-ul petitieonline.com, a fost postată petiţia „DN 73 (tronsonul Cristian - Braşov) - lucrări de modernizare în bătaie de joc” semnată de 337 de persoane

Ritmul în care avansează lucrările începute în luna iunie au dat peste cap traficul rutier dintre cele două localităţi şi îi exasperează pe şoferi. În 18 august, pe site-ul petitieonline.com, a fost postată petiţia „DN 73 (tronsonul Cristian – Braşov) – lucrări de modernizare în bătaie de joc” semnată de 337 de persoane.
Destinatari ai petiţiei sunt premierul Mihai Tudose, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, cărora li se cere urgentarea lucrărilor şi verificarea modului în care se realizează acestea.
Din data de 18 iunie, s-au frezat multe şanţuri de-a lungul drumului pentru casetele de lărgire, la o distanţă de o jumătate de metru de acostament, dar apoi nu s-a mai efectuat nicio lucrare timp de peste o lună. Din cauza ploilor, şanţurile au devenit adevărate cratere, iar şoferii sunt nevoiţi să circule cât mai aproape de axul drumului.
Timp de o săptămână o bandă de circulaţie a fost blocată pe o lungime de aproximativ 750 metri şi au fost instalate semafoare, dar nimeni nu a lucrat nimic, pentru ca şantierul să se mute la 1 km, spre Braşov.
Proiectul de modernizare a şoselei este finanţat din fonduri europene şi a demarat încă din anul 2014. Din cauza demersurilor birocratice care s-au derulat cu încetinitorul şi a apariţiei unor lucrări neprevăzute proiectul e în 2017 încă foarte departe de finalizare.
La finele anului trecut era înregistrat un stadiu de execuţie a lucrărilor de 27%, aproximativ 20 de km din judeţul Argeş, din lungimea totală de 103,25 km. Termenul de finalizare a proiectului este prevăzut pentru luna decembrie 2018, iar în luna august 2017 lucrările sunt executate în proporţie de 28%.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Vă mulțumesc pentru publicarea acestui articol și îi invit pe toți cei ce sunt afectați de această problemă să semneze petiția! Cu cât vom fi mai mulți cu atât vocea noastră se va auzi mai bine!

  2. Este inadmisibil,lipsa de respect fata de contribuabili,fata de cetatenii acestui judet si fata de turisti,de romani in general.Rusine in secolul XXI.
    Nu se poate tolera asemenea nepasare.Se intreaba cineva ce se va intampla cand incep elevii scoala,cand incepe sezonul rece?Vom asista la accidente in lant mai ales din cauza acelor santuri create si a craterelor mai bine spus capcane.Sa nu uitam de timpul pierdut in trafic.RUSINE!!!